Hétfőn fontos változás jön az Ersténél, új rendszer váltja le a NetBankot és a MobilBankot – 24.hu

Február 8-án a magyar lakossági ügyfelek számára is elérhetővé válik a hetek óta reklámozott George, az Erste Bank digitális platformja, ami leváltja a jelenlegi lakossági NetBank és MobilBank szolgáltatásokat, és ezzel párhuzamosan új, rendkívül kedvező csomagáras folyószámla és különleges kártya is érkezik. Az Erste ígérete szerint a George alkalmazkodik az ügyfelek igényeihez: annak is jó megoldás lehet, aki csak a mindennapi kiadásait szeretné könnyen átlátni és egyszerűen kezelni, de annak is, aki különféle befektetéseit menedzselné egyetlen alkalmazás segítségével online, akár telefonról, vagy például személyi hitelt venne fel mobilon.

Helló George!

Az Erste 2012-ben vezette be digitális platformját Ausztriában, majd folyamatos fejlesztések mellett tette elérhetővé szerte Európában. George jelenleg öt országban, hatmillió ügyfélnek érhető el, a George Labsban pedig 250 fejlesztő dolgozik nap mint nap az újabb megoldásokon.

George az Amazon felhőjében fut, gyors elérését és biztonságot garantálva. Az alkalmazás moduláris, így mindenki saját magára szabhatja a szolgáltatási kínálatot. Az appban kezelhető több számla és kártya, láthatók a befektetések, illetve könnyedén igényelhető bármilyen új termék, legyen az hitel, kártya, befektetés vagy biztosítás. A számlák és funkciók között egy csemperendszerrel lehet váltogatni, az egyes modulok színe, háttere egyénileg állítható, így egy pillanat alatt megállapítható, melyik számlát vagy szolgáltatáscsomagot kezeljük. A személyességet segíti, hogy a partnerekhez fénykép is rendelhető, így látható, kinek utalunk.

george
Erste

A rendszer emellett valódi digitális pénzügyi asszisztensé tehető: a banki rendszerekben Magyarországon először alkalmazott elasztikus kereső az első néhány karakter után felkínálja a feltételnek megfelelő összes tranzakciót, így egyszerű keresni a kiadások között.

A költések kategóriákba rendeződnek a kártyatársasági adatok alapján, a felhasználók pedig ezeket szabadon szűkíthetik és bővíthetik, módosíthatják, további kategóriákba rendezhetik, az egyes kiadásokat pedig besorolhatják és hashtagelhetik, így látják, ha egy kategóriában, például ruhavásárlással vagy baráti sörözésekkel túlszaladnak a tervezett havi limiten.

George az adatokat havi és éves bontásban elemzi, pontos képet ad arról, mennyi pénz áll a rendelkezésünkre, pénzügyi mentorként segítve a személyes pénzügyi fejlődést, egyéni tanácsokat, ötleteket ad. Az ügyfelek emellett mobilról is nyithatnak értékpapírszámlát, kezelhetik befektetéseiket, vásárolhatnak állampapírokat, választhatnak befektetési alapok közül és egy grafikus felületen nézhetik meg azt, éppen mekkora hozamot termelt a portfóliójuk.

Az alkalmazás megjegyzi a számlaszámokat és a neveket, segít kitölteni az űrlapokat, segítségével könnyen lehet online új terméket igényelni. Képes a számlák, akár a jótállási jegyek tárolására is – így a kiadásokhoz könnyedén hozzárendelhetők a garanciajegyek, miközben a rendszer emlékezteti a felhasználót, ha közeleg a személyi igazolványának lejárati dátuma vagy éppen ideje megvenni az újabb éves autópálya matricát.

Átállás és Google Pay

Az Erste Bank több mint 300 ezer magyarországi MobilBank felhasználója automatikus frissítésként kapja meg George-ot a következő hetekben, míg a NetBank esetében az átállás fokozatos lesz, a webes felületet egy ideig a hagyományos megoldással párhuzamosan érik el az Erste meglévő ügyfelei. Nyár közepére viszont a lakossági ügyfelek már csak George megoldásaival találkozhatnak a mobil- és az internetbankban.

Nyáron jön a Google Pay,

így az androidos mobilokkal rendelkező ügyfelek is élhetnek az egyszerű mobilfizetés lehetőségével, de jön a telefonon vásárláskor igénybe vehető részletfizetés, a teljesen online személyi kölcsön igénylés és egy új kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál különböző vásárlások után visszatérítési lehetőséget.

A digitális platform indulásával párhuzamosan a bank megjelenik a George számlával. Az Erste első csomagdíjas termékét teljesen online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni mindazoknak, akik nem rendelkeznek folyószámlával a banknál. A George számla okos árazású, vagyis automatikusan igazodik a díja a számlaforgalomhoz: 250 ezer forintos havi forgalomig mindössze 390, 400 ezer forintos havi forgalomig 990 forintért kínál digitális csatornák – online megbízások és átutalások, bankkártyás fizetések – használata esetén egyéb költségektől mentes csomagot az ügyfeleknek havi legalább százezer forintos jóváírás teljesítése esetén.

A szintén most debütáló George kártya különlegessége a formátuma: az eddigi fekvő megoldások helyett a plasztiklap álló helyzetű lesz – alkalmazkodva ahhoz, hogy a kártyát ebben a helyzetben használják, helyezik be az automatába vagy a fizető terminálba.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.