Hegyeshalom elesett az osztrák szigorítás miatt

Ausztria vasárnap bejelentette, hogy megszigorítja az ellenőrzést a határokon, hozzátéve, hogy a világjárvány idején meg kellene akadályozni a nem létfontosságú utazásokat.

Ausztria arra készül, hogy a jövő héten egyes belső korlátozásokat óvatosan felold, így várhatóan megnyílhatnak az üzletek és az iskolák. „A határellenőrzés célja az, hogy megtörje a fertőzési láncot, amely az új vírusmutációk megjelenésével veszélyesebbé vált” – olvasható Karl Nehammer osztrák belügyminiszter vasárnapi közleményében.

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

„A járvány idején az utazásokat az abszolút minimumra kell korlátozni” – tette hozzá.

A belügyminisztérium közölte, hogy kapcsolatban állnak Horst Seehofer német belügyminiszterrel az új határrendelkezésekről, ami után a többi ország belügyminiszterével is tárgyalni fognak. Ausztria Németországgal, Svájccal, Liechtensteinnel, Olaszországgal, Csehországgal, Szlovákiával, Magyarországgal és Szlovéniával határos.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hajnalban a police.hu-n azt írta, hogy

az M1-es autópályán, a hegyeshalmi határátkelő közelében, 7 kilométeren torlódik a forgalom.

A személyautóknak és a kamionoknak is négy órás várakozásra kell készülni az osztrák hatóságok ellenőrzése, illetve a román és bolgár vendégmunkások tömege miatt. Kérték, a balesetek megelőzése érdekében az érintett szakaszon fokozott figyelemmel vezessenek.

Hozzászólások lezárva.