Hatezer pedagógust oltottak be

Megy az adok-kapok a kormány és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete között a tanárok oltásáról. Az ATV beszámolója idézi Maruzsa Zoltán államtitkár korábban mondott adatait, miszerint „a köznevelésben 195 ezer pedagógus, illetve nevelést oktatást segítő kolléga dolgozik. Közülük eddig valamivel több mint 51 ezer fő regisztrált az oltásra. Ez kicsivel több mint 26 százalék. Ez egy tényadat. Ennyien kérték egyelőre közülük a vakcinát.”

A PDSZ szerint ez légből kapott információ, felmérték saját körükben az oltakozási hajlandóságot. Az érdekvédők 1674 oktatásban dolgozó véleményét kérték ki. A megkérdezettek 84 %-a beoltatná magát, de csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával. 

Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja arról beszélt, hogy „a Nemzeti Tájékoztatási Központ, amikor a regisztrációt kérte nem kérdezett rá munkakörre. Azt csak úgy lehetséges kikukázni, ha valaki különböző adatbázisokat összekapcsol, ezt Maruzsa Zoltán be is vallotta. Ez véleményünk szerint teljességgel jogellenes”.

Az ATV Híradója most megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amely azt a választ küldte, hogy

a kormány valós számokat közöl, ellentétben az egyes ellenzéki szervek által propagált mindenféle alapot nélkülöző számokkal. A pedagógusok 38 %-a regisztrált, ebből 6 ezren meg is kapták az oltást.

A cikkből nem derül ki, hogy a tárca mit reagált arra a felvetésre, hogy a kormány elvileg nem tudhatná a regisztráltak foglalkozását, így ezeket az adatokat nem is ismerhetné a gyakorlatban.

Címlapkép forrása: Getty Images

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.