Hatalmas, több éves intermodális fejlesztési projektbe kapcsolódik be a RowanHill Digital

2019. június 19-21 között rendezték meg Budapesten az Interreg Central Europe által támogatott, CORCAP project Kick-off meeting-jét. A T2-es Tematikus Munkacsomag szekcióban az egyik közép-európai fő közlekedési folyosón zajló  multimodális teherfuvarozás pilot tevékenységeivel foglalkoztak. A RowanHill Digital a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. szerződött partnereként bemutatta a kikötő területén megvalósítandó okos forgalomirányítási rendszer fejlesztési terveit. Illés Balázzsal, a RowanHill Digital üzleti tanácsadójával beszélgettünk arról, hogy cégük hogyan kapcsolódik ehhez a hatalmas projekthez.

Homa Péter, Bankkártya.hu: – Pontosan miről is szól ez a hatalmas projekt?

Illés Balázs: – Több éve zajlik egy európai szintű vasúti fejlesztés, mely Budapestet is érinti. Budapesttől egészen Rostockig nyúlik majd egy olyan vasúti vonalfejlesztés, mely összeköti a kelet-európai és a nyugat-európai vasútvonalakat. Az összeköttetés felépítésében részt vevő országok szolgáltatói pályázhattak a fejlesztésre. Ezen belül több projekt is fut, ebbe csatlakozott be a RowanHill Digital.

– Milyen feladata lesz a RowanHill Digital-nek ebben a projektben?

– A projekten belül a budapesti régiót képviselő Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. elnyert egy feladatot, amely a Csepeli Szabadkikötő területén kifejlesztendő automatikus beléptető és forgalomirányító rendszerről szól. A most lezajlott találkozón a különböző régiók, árufuvarozási szereplők, logisztikai központok képviselői megvitatták, hogy milyen feladatok várnak rájuk, ki hol tart a megvalósításban. A Budapesten kialakítandó rendszer fejlesztésében a RowanHill Digital felméri és specifikálja az igényt, ami majd a fejlesztés alapját képezi.

– Hogy néz ki ez a munka közelebbről?

– A RowanHill Digital hozza a projektbe a tapasztalatot arról, hogy az üzleti specifikáció megfeleljen az üzleti és a pályázati igényeknek, a RowanHill Digital ennek a vázát készíti most elő. Erre azért van szükség, mert ez alapján tudja majd a fejlesztő vagy a beszállító, hogy pontosan mire van szükség. A gondos tervezés és a pilot fejlesztés dokumentálása pedig lehetővé teszi, hogy a korridoron működő más logisztikai központok át tudják venni, alkalmazni tudják a Szabadkikötőben kifejlesztett megoldásokat.

– Tehát ezzel a munkával tulajdonképpen közvetítést végeznek a felek között?

– Igen, üzleti és technológiai szinten megfogalmazzuk azt, ami a Szabadkikötő számára hozzáadott értéket jelent. Ez a dokumentum meghatározza majd, hogy a cél elérése érdekében mit kell lefejleszteni, milyen hardvert kell beszerezni és milyen módszerrel kell megvalósítani a fejlesztést. A RowanHill Digital-nek már van ebben tapasztalata, meg tudja fogalmazni az üzleti igényt, a technikai leírást és össze tudja állítani azokat a lépéseket, amelyek mentén megvalósulhat a fejlesztés úgy, hogy az maximálisan megfeleljen az összes fél igényének.

Illés Balázs előadása (RowanHill Digital)

Hozzászólások lezárva.