Hárommilliárd eurós befektetést hoz Európába a Google – Fintechradar.hu

(kép: 123rf)

A hetekben fizettek Franciaországnak egymilliárd eurót, most Sundar Pichai  bejelentette, hogy további hárommilliárdot szánnak az európai adatközpontjuk fejlesztésére. 2007 óta már tizenötmilliárd eurót fektettek az itteni létesítményeikre, ebből hatszázmillió megy el a finnországi központra, a maradékot pedig a következő években tervezik idehozni.

Az adatközpontokkal együtt ügyelnek arra is, hogy az áramfelhasználást szénerőművek nélkül tudják megoldani, ez volt a finnországi sajtótájékoztató fő pontja. A Google a hét elején jelentette be, hogy tizennyolc megújúló energiás üzletet kötött, ezek a projektek Európában, Amerikában és Afrikában fognak megvalósulni.

Sundar Pichai, a Google igazgatója és Antti Rinne, Finnország miniszterelnöke közösen tartottak sajtótájékoztatót. Fotó: AFP

Egy holland kutatás szerint a Google tizenháromezer teljes munkaidős állást tart fent, ezen kívül az oktatásban is besegítenek. A blogposzt szerint eddig ötmillió embernek adtak át nagyon fontos dikitális tudást. Ez persze jót tesz nekik is, elvégre ezek az emberek hatékonyan tudhatnak dolgozni az adatközpontjaikban.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.