Halálos fenyegetéseket kap Greta Thunberg 11 éves követője

Ismeretlenek halálosan megfenyegették a 11 esztendős Francisco Verát, akit tettei miatt máris a klímavédő Greta Thunberg egyik lehetséges utódjának neveznek.

A kolumbiai kisfiúnak ugyancsak szívügye a környezetvédelem, a szólásszabadság és a gyermeki jogok. Most utóbbi miatt került bajba, ugyanis arra kérte a kolumbiai kormányt, hogy az tegyen lépéseket egy modernebb internethálózat felállításért.

Vera azért kérte ezt az ország vezetőitől, mert a Kolumbiában is megnehezíti az oktatást a koronavírus-járvány. A gyerekek otthon, online tanulnak, ám nem minden háztartás rendelkezik megfelelő internetkapcsolattal.

A kisfiú a Twitteren is megosztotta gondolatait. Több követője bátornak nevezte őt, azonban néhány ismeretlentől halálos fenyegetéseket kapott. Helyi civilek gyalázatosnak nevezték a történteket. A BBC idézi a gyermek édesanyját, aki azt mondta: nem vették komolyan az ügyet.

A kisfiú évek óta végez aktivista jellegű munkákat: korábban a bikaviadalok betiltását szorgalmazta, szemetet szedett, és klímavédő csoportot alapított. Ez utóbbi mintegy 200 tagot számlál. Az ENSZ nemrég levélben gratulált Francisco Verának a dél-amerikai országban végzett környezetvédelmi tevékenységéért.

Hozzászólások lezárva.