Hajlították, törték: tortúrateszten jártak az új iPhone-ok, meglepetést okozott a 11 Pro – hvg.hu

Leejtették, vízbe tették és meghajlították az idei iPhone-okat, hogy kiderüljön, melyikre mennyire érdemes vigyázni.

A biztosítással és mobilvédelemmel foglalkozó SquareTrade először ejtéstesztnek vetette alá a néhány napha kapható új iPhone-okat. 182 centiméter magasról engedték el a mobilokat, hogy előbb a kijelzőjükre, utóbb a hátlapjukra ejtsék őket. A három készülék közül az iPhone 11-nek “csak” összetörött, a 11 Pro és a 11 Pro Maxnak viszont tönkre is ment a kijelzője. Ezután jött a másik ejtésteszt, ezúttal a hátoldalra. Az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro Max üveglapja teljesen összetörött, és még a kamera lencséje is megsérült.

Az igazi kínzás viszont csak ezután következett. A SquareTrade csapata egy 150 centis vízoszlop aljára süllyesztette a mobilokat, majd úgy hagyta őket állni 30 percre. Az eredmény: az iPhone 11-nek és 11 Pro Maxnak a hangszórójával támadt probléma, a 11 Pro viszont lényegében “lerázta magáról” a kínzást.

Ezután jött a forgatás, amikor egy ládába zárva kezdték el pörgetni a telefonokat. Az iPhone 11-nek és a 11 Pro Maxnak betört a képernyője, a 11 Prónak viszont kisebb sérülések kivételével szinte semmi baja sem lett.

Végül hajlítás következett, hogy megnézzék, mit bír a mobil. Kiderült, az iPhone 11 108 kg-nál hajlik, a Pro Max 232 kg-nál törik, míg az iPhone 11 Pro nagyjából 114 kg-ot bír ki, mielőtt meghajlana.

A tesztek után kiderült, melyik iPhone hány pontot kapott a “versenyben”:

  • az iPhone 11 73 pontot,
  • az iPhone 11 Pro 65 pontot, míg
  • az iPhone 11 Pro Max 85 pontot.

A fenti értékelésben minél magasabb a pontszám, annál jobban kell vigyázni a telefonra, az ugyanis annál sérülékenyebb.

A tesztelők szerint ezek alapján nemcsak a legerősebb iPhone lett a 11 Pro, amit valaha teszteltek, de még túl is élte a megpróbáltatásokat – az eddig tesztelt telefonok történetében először.

Ha máskor is tudni szeretne az iPhone-os fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.