Ha takarékosságról van szó, jó választás a Volvo I-Save-vel!

A Lannutti Csoport 8 európai országban üzemelteti körülbelül 1800 teherautóból álló flottáját. Az új Volvo FH modellekbe történő befektetés melletti döntést egy éven át tartó, alapos üzemanyag tesztelési időszak előzte meg, mialatt az I-Save csomaggal felszerelt FH-t több különböző teherautóval hasonlították össze. A teszt során kimutatott 10 százalékos üzemanyag megtakarítás (az Euro-6 D-lépcsőjű motorral felszerelt Volvo FH modellhez képest) rendkívül meggyőzőnek bizonyult.

Megbízhatóság és minimális fogyasztás

„A flotta megújításának egyik legfőbb szempontja a Lannutti Csoportnál az alacsony üzemanyag-fogyasztás. A megbízhatóság mellett nagyon fontos számunkra, hogy a teherautók a lehető legkönnyebbek legyenek – ezáltal biztosítva a nagyobb terhelhetőséget – és természetesen, hogy minimalizáljuk a fogyasztást. A tesztelés során egyértelművé vált, hogy minden új Volvót I-Save csomaggal fogunk megrendelni” – mondja Valter Lannutti, a Csoport ügyvezető igazgatója.

Az I-Save csomaggal felszerelt új Volvo FH az eddig legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztású erőforrás, amely a D13TC (Turbo Compound) motor és az Üzemanyagcsomag kombinációjával jön létre. Ezzel jelentősen csökken az üzemanyag-fogyasztás a távolsági fuvarozásban – a kiváló vezethetőség mellett. A Volvo FH az I-Save megoldással számos olyan biztonsági funkciót tartalmaz, mint például a sávváltást támogató rendszer és az egyéb járművezetői segédrendszerek, amelyek mindegyikét arra tervezték, hogy segítsenek megelőzni egy esetleges balesetet.

Biztonságban nincs kompromisszum

„A biztonság kérdésében nem kötünk kompromisszumot. Járművezetőinknek kényelmes és biztonságos munkakörnyezetet szeretnénk biztosítani, de nem utolsó szempont az sem, hogy a szállítmány épségben érjen célba. Szerencsére baleset nem gyakran történik, de ha egy teherautót szervizelni kell, az a termelékenység rovására mehet. Én abban hiszek, hogy a biztonságos vezetést támogató rendszerek a nap végén mindig jó befektetésnek bizonyulnak” – fogalmaz Valter Lannutti.

Az ezer darab I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH az idei és a következő év folyamán érkezik az olasz vállalathoz.

„A Lannutti Csoporttal régóta tartó, bizalmi alapokon épülő kapcsolatot ápolunk, és büszkeséggel tölt el, hogy újra a Volvo mellett tették le voksukat, ezzel is hitelt adva az I-Save csomaggal felszerelt teherautóink üzemanyag-megtakarítással kapcsolatos ígéreteinek. A fogyasztás minimalizálása nem csak ügyfeleink érdeke, de környezetvédelmi szempontból is nagy jelentőséggel bír” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az I-Save csomag műszaki adatai:

Az I-Save csomag minden jellemzőjét az üzemanyag költségek csökkentésére tervezték.

Az I-Save gazdasági csomaggal felszerelt Volvo FH teherautók a következőket tartalmazzák:

  • 460 lóerős (2600 newtonméter) vagy 500 lóerős (2800 newtonméter) D13TC (Turbo Compound) motor;
  • rendkívül üzemanyag-hatékony, új fejlesztésű hátsó tengelyek;
  • alapjárati motorleállító;
  • I-Cruise sebességszabályozó I-Roll szabadon guruló funkcióval, amely szabályozza a sebességet az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében;
  • Kormányrásegítő változó térfogatú szivattyúval;
  • Továbbfejlesztett I-See domborzatkövető;
  • Továbbfejlesztett I-Shift automatizált váltó távolsági fuvarozáshoz optimalizált szoftverrel.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.