Ha ezt az üzenetet látja az iPhone-ján, akkor önt bizony átverték a szervizben – hvg.hu

Az idei iPhone-ok tulajdonosai egy figyelmeztetést fognak majd látni, amennyiben telefonjukban – például egy nem szakszervizben történt javítás után – nem az eredeti kijelző található.

Már a korábbi modellek is észrevették a kicserélt akkumulátort, a 2019-es iPhone-ok pedig (az iOS 13.1 futtatásával) jelzik, ha nem eredeti a kijelző, és ezt egy üzenet formájában közlik is a felhasználóval. Mindezt az Apple osztotta meg a nagyvilággal egy támogatási dokumentumban.

Az Apple szerint az iPhone-ok kijelzőjét a vállalat minőségi szabványainak megfelelően tervezték, tesztelték és gyártották. Ezek minden szempontból megfelelő működést és reakcióképességet biztosítanak, például a fényerő, a színpontosság, a True Tone, az Night Shift és a Haptic Touch vonatkozásában. Az Apple szerint a nem hitelesített kijelzőknek problémáik lehetnek, többek között rosszabb lehet a multi-touch teljesítmény, véletlen érintések fordulhatnak elő, helytelenné válhat a színkalibrálás és megnőhet az energiafogyasztás.

Mivel a vállalat nem szeretné, ha az ilyesfajta hibák rá vetnének rossz fényt – illetve valószínűleg az sem lenne ínyükre, ha a felhasználók nem tőlük vásárolnák meg a pótalkatrészeket –, ezért az iOS 13.1 verziójától kezdve az iPhone 11 tulajdonosok figyelmeztetést fognak látni, ha nem eredeti kijelzővel rendelkező készüléket használnak: „Important Display Message. Unable to verify this iPhone has a genuine Apple display.”

Ez az üzenet 4 napig marad meg a zárolt képernyőn, majd átkerül a Beállításokba. 15 napig a Beállítások képernyő tetején jelenik meg, ezután a helye a Beállítások/Általános/Névjegy oldalon lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.