Gyorsítana a vakcinagyártáson az AstraZeneca

Az AstraZeneca és a német IDT Biologika szándéknyilatkozatot írt alá a vakcinagyártási kapacitás növeléséről, Európa hosszú távú vakcinaellátásáról – tájékoztatta az MTI-t az AstraZeneca.

A két vállalat vizsgálja annak lehetőségét, hogy felgyorsítsák az AstraZeneca koronavírus vakcina 2021 második negyedévében történő előállítását. A vállalatok az IDT Biologika németországi Dessauban működő gyártóhelyének kapacitásbővítését tervezik öt darab kétezer literes bioreaktor felépítésével, amelyek havonta több tízmillió adag AstraZeneca vakcina előállítását teszik majd lehetővé. A megállapodás részleteinek véglegesítése folyamatban van, az új eszközök várhatóan 2022 végére üzemelhetnek majd teljes kapacitással.

A beruházás lehetővé teszi más, hasonló eljárással készülő vakcinák gyártását is, ami jelentősen kibővíti Európa oltóanyag-gyártási kapacitását.

Pascal Soriot, az AstraZeneca elnök-vezérigazgatója szerint a megállapodás nagyban segíti Európát a független oltóanyag-gyártási képesség kiépítésében, stratégiai ellátási kapacitásának megteremtésében.

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.