Gyenge kezdésre és hasonló folytatásra számíthat a Tesla Indiában

Tavaly 2,4 millió autót értékesítettek Indiában, amiből mindössze ötezer volt elektromos. A villanyhajtású modellek versenyképességét a töltőhálózat fejletlensége mellett azok magas ára is negatívan befolyásolja a közismerten árérzékeny indiai vásárlók körében.

Ammar Master, az LMC Automotive tanácsadó vállalat elemzője szerint legalább az első öt évben a Tesla csak évi 50-100 darabot adhat el Indiában a Model 3 elektromos autójából. Master kifejtette, hogy az indiaiak nem annyira környezettudatosak, hogy megfizessék a Teslák árprémiumát, így a márka csak a márkaértéket kereső tehetős emberek körében lehet majd népszerű.

A Tesla 2021 közepe táján akar az indiai piacra lépni Model 3-asok értékesítésével, aminek érdekében nemrég egy helyi leányvállalatot is bejegyeztetett. A Reuters bennfentes forrásokból úgy értesült, hogy az autókat 65-75 ezer dollárért kínálnák, ami nagyjából a duplája a járművek amerikai árának. Ez azt jelenti, hogy a Tesla, India szűk luxus villanyautó szegmensében szállna ringbe.

A Mercedes-Benz EQC-t, az első Indiában kapható luxus elektromos autót tavaly októbere óta kínálják az országban, 136 ezer dollárért. A Jato Dynamics statisztikái szerint, azóta mindössze 31 darab kelt el a típusból. A szegmens második szereplője, a Jaguar I-Pace még március előtt fog megjelenni, egyelőre ismeretlen áron. A típus 70 ezer dollárba kerül az Egyesült Államokban.

A Teslákat és a hozzá hasonló magas árkategóriájú elektromos modelleket az áruk mellett továbbá az is kevéssé vonzóvá teheti, hogy az árukat részben indokoló vezetéssegéd rendszerek alkalmazhatósága az indiai közlekedési és útviszonyok között erősen korlátolt.

Biztosnak tűnik a helyi gyártás

Bár a Tesla várhatóan gyenge értékesítési számokkal fog megjelenni Indiában, az ország a későbbiekben fontos szerephez juthat. Nitin Gadkari, az indiai szállítási és közúti fejlesztési miniszter még 2020 decemberében azt közölte, hogy a Tesla a helyi gyártás lehetőségét is meg fogja vizsgálni az eladások alakulásának függvényében.

Daniel Ives, az amerikai Wedbush Securities befektetési vállalat egy elemzője szerint hét-nyolc éven belül India a Tesla globális eladásinak öt százalékát generálhatja, és az csupán az idő kérdése, hogy a vállalat mikor fog helyi termelőüzemet létesíteni a magas importvámokat kivető országban. Meglátása szerint a helyi gyártás lesz a siker kulcsa, és hozzátette, hogy egy helyi ellátási lánc kiépítése több éves folyamat lesz, ám a Tesla nem akar lemaradni az India által kínált lehetőségekről – írja az Autoblog.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.