Gulyás Gergely: létszámleépítés után jutalmakat fizetnek ki

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és a Hollik István kormányszóvivő a 147. kormányinfón ismerteti a hétközi stratégiaikabinet-ülés döntéseit. A minisztériumoknál történt létszámleépítés után a maradványpénzekből jutalmakat osztanak a tárcáknál – derül ki az Infostart szemléjéből.

Várhelyi Olivér meghallgatása kapcsán Gulyás Gergely azt mondta, hogy azt remélik, hogy a jelöltek szakmai alkalmasságát minősítik.

Az általam olvasott beszámolók alapján az derült ki, hogy Várhelyi Olivér alkalmasságához kétség sem férhet.

– tette hozzá. A pedagógussztrájk november végi ígéretéről a miniszter elmondta, hogy béremelési bejelentések várhatóak még novemberben.

Az atlétikai stadion ügyében Gulyás azt mondta, hogy november végéig várnia kell a kormánynak a fővárosra. A nemzetközi szövetség meg fogja várni ezt. Még a kritikusok is azt mondják, hogy kell ez a területrendezés és az atlétika-vb hasznot hoz. Ez egy zöld beruházás, érthetetlen, hogy aki zöldnek mondja magát, miért nem támogatja – tette hozzá. A főváros finanszírozásáról elmondta, hogy

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter
Forrás: MTI/Soós Lajos

Budapest ugyanazzal a támogatással számolhat, mint eddig, a változás az, hogy a közlekedés az első helyre kerül feladatként.

Gulyás Gergely a Kormányinfón többek között arról is beszélt, hogy Magyarország 41 százalékban hívta le az EU-s forrásokat

A kilencedik helyen állunk a lehívásban, a V4-ek között mi vagyunk az elsők

– mondta a kancelláriaminiszter. A Magyarországot megelőző államok ráadásul összegszerűen jórészt kevesebb pénzt kapnak, az ország a második legtöbb pénzt tudta lehívni – tette hozzá.

A hatályban lévő létszámstopról a miniszter azt mondta, hogy

csak a közigazgatásra vonatkozik, kórházakra, szociális intézményekre nem. A minisztériumoknál volt egy jelentős leépítés, ennek valamennyi minisztériumnál maradványösszege lett, ebből jutalmat fognak kifizetni a tárcáknál.

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy megadóztatják az ingatlanspekulációt: a belterületek fél százalékkal nőttek néhány év alatt, ezáltal 50-szeresére lehetett növelni egy telek értékét. Meg fogjuk adóztatni a spekulációt – mondta.

Hozzászólások lezárva.