Globális elismerést kapott a digitális szerződéskötést elősegítő magyar startup

A magyar Trustchain nyerte el a Legjobb Újonc díját a világ legnagyobb független startupversenyén, a Global Startup Awards-on. A Trustchain digitális szerződéskötéshez szolgáltat megoldást, automatizálja a hitelesítés és egyezségkötés folyamatát.

A tavaly 207 milliós befektetést kapó Trustchain a globális döntőt megelőző, regionális, kelet-közép-európai fordulónak szintén a legjobb újonca lett 2019-ben. Az idén januárban virtuálisan megrendezett döntőben a 39 szakértőből álló zsűri pontszámai mellett csaknem 18 000 felhasználó véleménye alapján alakult ki a végleges sorrend, vagyis, hogy a csaknem 100 döntősből mely startupok lesznek a 9 kategória nyertesei – tudta meg a Forbes.hu a verseny szervezőitől. 

A Trustchain alapítópárosa, Vándor András és romhány Gergely.

A Trustchain alapítópárosa, Vándor András és Romhány Gergely.

A több mint két tucat országban használható Trustchainnel kapcsolatban megjegyzik, hogy fontos bizalomépítő platform a cégek között, valamint, hogy jogászok, kereskedelmi pénzügyi szakértők és IT biztonsági szakemberek fejlesztették. Romhány Gergely, a Trustchain társalapítója és CEO-ja elmondta: köztudott, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak nagy kihívást jelent a digitális bizalom megteremtése és a digitális átállás a jogi területen. Hozzátette: két éves előkészítést követően 2019-ben indult a cég, és mutatta meg, hogy mit tud. Romhány Gergely elmondta, hogy 

2020-ban harmincszorosára növelték felhasználóik számát, ezzel pedig a régió egyik leggyorsabban növekvő startupja lett a Trustchain. 

Az év startupja a céges okoshitelkártyákat fejlesztő dán Pleo Technologies lett, és három közönségdíjat is kiosztottak. Itt a legjobb startup szintén egy dán cég, a Soundboks lett, amely koncerthangerőt hozó, hordozható hangszórókat gyárt. Egyéni válllakozói kategóriában egy azerbajdzsáni társadalmi vállalkozást, a BUTA Art&Sweets-t vezető Sara Rajabli lett a közönségdíjas.

Hozzászólások lezárva.