Gigantikus terepasztal is lesz a felújított Kelenföldi pályaudvaron – íme a látványtervek

A 137 éves épület legnagyobb attrakciója egy több száz négyzetméteres terepasztal lesz.

Kiemelt beruházás lett a Kelenföldi pályaudvar újjáépítése. Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum  igazgatója tett közzé egy posztot a Facebookon, amelyben a Kelenföldi vasúti épület felújításáról és jövőbeni funkcióiról írt.

Az épület kialakítását egy rendelet révén a kormány kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította, ennek keretében az állomást teljesen felújítják, bővítik a területét. A legfőbb attrakciója – mint Vitézy írja – egy több száz négyzetméteres terepasztal lesz.

Az épület közvetlen szomszédságában álló bódékat lebontják, itt egy tematikus játszóteret hoznak létre valamint egy teraszt “trainspotting” számára. Az épület elé pedig egy korabeli gőzmozdony kerül.

©

©

©

©

Az 1884-es épület az egyik legrégebbi állomás volt, amely a közelmúltig ebben a funkcióban működött, de a 4-es metró építésével egyidőben megszűnt ez a funkciója.

A kormány egy évvel ezelőtt hagyta jóvá a Közlekedési Múzeum koncepcióját az épület megmentésére. 2020-ban a Miniszterelnökség 100 millió forinttal, az újbudai önkormányzat 20 millió forinttal támogatta az épület tervezést és a beruházás előkészítését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások lezárva.