Forradalmi szolgáltatással rukkolt elő a Shell

Karbonsemlegesítési szolgáltatást vezet be Magyarországon is a Shell. Az autósoknak lehetőségük lesz arra, hogy a megvásárolt üzemanyagok által okozott környezetterhelést kifizessék, a befolyó pénzből pedig a Shell természetalapú projekteket támogat.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

A Shell Hungary keddi sajtótájékoztatóján a társaság hazai vezetői mellett jelen volt Kapitány István, a vállalat globális alelnöke is és a vállalat környezetbarát működése mellett egy újdonságnak számító kezdeményezésről is beszámoltak.

Mint Solti Andrea, a Shell Hungary igazgatóságának elnöke elmondta, a vállalat 2050-re karbonsemlegessé kíván válni. Ehhez egyrészt a saját kibocsátásukat jelentősen szeretnék csökkenteni, továbbá karbonsemlegesítési programokban is részt vesznek, hogy a tevékenységük eredményeként ne növekedjen a széndioxid-kibocsátás.

Kapitány István arról beszélt, hogy az energiaátmenet korát éljük, és világszerte azon dolgoznak a vállalatok, hogy a széndioxid-kibocsátásukat visszafogják. Így tesz a Shell is, ugyanakkor az ambiciózus célok megvalósítása csak lépésről-lépésre történhet. Szerinte egy energiavállalat számára óriási kihívás a karbonsemlegesség elérése. A társaság által kidolgozott megvalósítási stratégia három pilléren nyugszik. Ezek a következők:

  • Az energiahatékonyság növelése és a kibocsátás csökkentése
  • Az alacsony kibocsátású üzemanyagok elterjesztése
  • Karbonsemlegesítés

Számos fontos lépés történt a fentiek kapcsán világszerte és Magyarországon is. A társaság a bioüzemanyagok előállításában és forgalmazásában globálisan piacvezetőnek számít. Emellett a földgázüzemű járművek ellátását is egyre több helyen tudják biztosítani, ahogy a nemzetközi szintéren például a hidrogénhajtású közlekedési eszközök töltése irányába is komoly lépéseket tettek. Ezeknél is fontosabb, hogy az elektromos töltőhálózatot mindenütt fejlesztik, ennek jegyében például a magyar autópályák mentén. Ugyanakkor Kapitány István kiemelte, hogy számos esetben járnak a piac előtt, legyen szó hidrogénhajtásról vagy elektromos töltési lehetőségekről, és a kereslet még nem éri el a kínálati szintet.

Hozzászólások lezárva.