Fontos új információ derült ki, minden magyar oltakozót érint

A minisztérium a csatornának azt mondta, hogy

az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre.

A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést – tették hozzá.

Ez új információ ahhoz képest, mint amit Orbán Viktor mondott pénteken. “Amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk”- mondta Orbán Viktor a vakcinákról a pénteken Andrej Babis cseh miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

A sor végére vonatkozó miniszterelnöki kijelentést pedig annyiban egészítette ki a tárca az ATV-nek küldött válaszában, hogy “aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést.”

Címlapkép: Koronavírus elleni oltásra várakoznak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. február 6-án Miskolcon. Forrás: MTI/Vajda János

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.