Feladták az egymilliárdodik hirdetést a Vaterán

Feladták az egymilliárdodik hirdetést a Vatera online kereskedelmi honlapon. A Győr-Moson-Sopron megyéből eladásra kínált egymilliárdodik hirdetés tárgya egy BMW 328-as modellje volt. A húszéves online piactéren indulása óta több mint 93 millió darab terméket adtak el csaknem 248 milliárd forint értékben, melyek nagyobb hányada kelt el fix áron, mint online aukció keretében – írja a platform közleményében.

A cég 2000. november 20-ai indulása óta összesen 4,6 millió fiókot regisztráltak az oldalon: a felhasználói táborban 56 százalékos részesedésükkel a férfiak némileg felülreprezentáltak, a női regisztráltak aránya 44 százalék.

Az egymilliárdodik vaterás hirdetést 2021. január 12-én adták fel Győr-Moson-Sopron megyéből, a hetedik legaktívabb régióból a Vaterán.

Érdekesség, hogy míg a portálon sokan online aukciós oldalként azonosítják, az elmúlt húsz évben jóval több (több mint 63 millió darab) fix áras termék fogyott az online piactéren, mint aukció keretében kínált (kevesebb mint 30 millió darab) – írja a Vatera.

Fotó: Pixabay

Az összes eddigi eladás alapján a könyvek a legnagyobb számban eladott termékek a Vaterán, míg a a Gyűjtemény alkategória a második legnépszerűbb, amelyben a numizmatikától kezdve a bakelitlemezeken át egészen a szalvétakollekciókig egy sor érdekes tárgy megtalálható – írja a közlemény

Ezek a termékek voltak a legnagyobb slágerek a Vaterán az elmúlt 20 évben:

  1. könyv
  2. gyűjtemény (bélyeg, szalvéta, lemez stb.)
  3. ruházat
  4. mobiltelefonok
  5. zene (a hanghordozók mellett kották is).

Az elmúlt húsz évben a legtöbb (több mint 1,8 millió darab, az összes 51 százaléka) hirdetés Budapestről érkezett, a második legtöbb Pest megyéből (közel 450 ezer darab, 13 százalék), a harmadik legaktívabb térség pedig Heves megye (több mint 164 ezer hirdetés, 5 százalékos arány), amelytől csak minimálisan maradt le Bács-Kiskun megye több mint 161 ezer darab hirdetéssel (amellyel szintén 5 százalék körüli a részesedése) – írják.

Hozzászólások lezárva.