Ezt gondolják a kormány eddigi intézkedéseiről a szakszervezetek

Négy szakszervezeti konföderáció támogatja a járvány terjedése ellen, az emberéletek megóvása és a megélhetések hosszú távú biztosítása érdekében hozott intézkedéseket, ugyanakkor kérik a kormányt, minden eszközt használjon fel annak érdekében, hogy a világjárvány gazdasági terheit ne csak a munkavállalóknak, a nyugdíjasoknak, a szegénységben élőknek kelljen viselniük.

Koronavírusról a Piac & Profiton

Tovább olvasna a koronavírusról? Témában írt cikkeinket itt találhatja meg. >>>

A Magyar Szakszervezeti Szövetség, a LIGA Szakszervezetek, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, valamint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma hangsúlyozza: üdvözlik a kormányzat intézkedéseit, amelyeket a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében hozott, de jelzik, hogy álláspontjunk szerint ezek részben már nem elégségesek, részben nem megfelelőek.

Minden területet érintsen

Azért látják úgy, hogy nem elégségesek az intézkedések, mert nem minden olyan iparágban biztosítanak a munkáltatói terhekben kedvezményt, amelyeket már most érintenek a járvány hatásai, és ahol a munkáltatók már most is a termelés leállítására, az üzemek bezárására, a munkavállalók elbocsátására kényszerültek. Emellett a rendelkezések nem minden esetben szolgálják a megadott célok elérését.

Példaként említik, hogy a munkáltató a közölt munkaidő-beosztást bármikor, minden korlátozástól mentesen módosíthatja. Az ilyen szabályozás aránytalan rugalmasságot vár el a munkavállalótól, amely éppen a jelenlegi helyzetben sok esetben nem megvalósítható. Az érdekképviseletek szerint nem a célnak megfelelő a rendeletnek az a része sem, amely szerint a munkavállaló és a munkáltató a Munka törvénykönyve rendelkezéseitől külön megállapodásban eltérhet. Álláspontjuk szerint ezzel a kormány gyakorlatilag akár a Munka törvénykönyve teljes felfüggesztését, figyelmen kívül hagyását lehetővé teszi.

Elfogadhatatlan, hogy a jogalkotó éppen ebben az évtizedek óta példátlan helyzetben hagyja védtelenül a munkavállalókat, tudva azt, hogy a munkavállaló nem egyenrangú tárgyalófele a munkáltatónak, különösen kiszolgáltatott jelen körülmények között.

Hozzászólások lezárva.