Ezért érdemes digitális instrukciókat adni a gyári dolgozóknak

A Manufacturing Global szerzője, Laura V. Garcia szerint még az Egyesült Államokban is az a bevett szokás a gyárakban, hogy a dolgozókat papíralapú üzenetekkel tájékoztatják, melyeket jellemzően egy hirdetőfalra vagy táblára helyeznek ki. Ugyanígy az egyes termékek minőségéről szóló leírások, előírások, listák és hasonló dokumentumok is a fizikai valóságban, papíron léteznek.

A szerző szerint ugyanakkor hatalmas fejlődést jelentene, ha az ilyen dokumentumokat digitalizálnák, és virtuálisan tennék közzé. Így sokkal gyorsabban és hatékonyabban folyhatna a munka, hiszen egy átlátható rendszerben akár az ügyfél megrendelését követő néhány órán belül már meg is kezdődhet a munka.

Öt indok a digitális munkahelyi utasítások mellett

Apróságnak tűnhet, mégis sok idő és bosszúság spórolható meg azzal, ha lehetőség adódik gyorsan frissíteni egy elavult utasítást. A digitalizált rendszerben egy pillanat alatt frissíthető az adott szöveg, míg a papíralapú megoldások átírása időigényesebb.

A képek, videók és hangfelvételek használata nagyban megkönnyítheti az egyes feladatok bemutatását, erre papíron nincs lehetőség, csak a digitalizált rendszerekben.

Egyszerűbb képzés: A csoportvezetők, technikusok sokszor arra fordítják a munkaidejük jelentős részét, hogy elmagyarázzák egy-egy feladat vagy utasítás értelmét. Helyettük a digitalizált utasítások is megtehetik ezt leírások, vagy akár videók formájában.

Növekvő hatékonyság

A maradék két indok egyaránt a hatékonysággal függ össze. A digitális minőség-ellenőrzési feladatok javíthatják a hatékonyságot azzal, hogy példákkal színesítik a leírást, és egyértelműbben bemutatják, mit várnak el egyes termékektől.

Az ötödik érv a nyomonkövethetőség, hiszen egy digitális rendszerben a munkafolyamatok az elejétől a végéig ellenőrizhetők, ami szintén csökkenti a hibák lehetőségét.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.