Ez jó mulatság, férfi munka volt!

2011. október 3-án lőttük fel a GazdaságTV.hu-t. Ó mekkora nap volt, kikerült reggel az első videó Kuti Ákossal (akkor még Equilor vezető elemző). Büszkén robogtunk vissza az Árpád-hídon a cégünk Dózsa György úti hadibázisára. Máris csörgött a telefon, hívtak, hogy tök üres az oldal. Hát igen, egyetlen videóval indult, ez igaz. Hamar lett rajta sok. Felpörgettük magunkat, volt, hogy napi 6-7 friss videót pakoltunk ki. Ez még a webkettő reneszánszának idején zajlott, 2011-2012 környékén a videózás igazi kuriózum volt, akkoriban nem volt 4G és brutál phabletek 4K kamerával. Menő volt csinálni, kifejezetten élveztük is. Bizsergető érzés volt látni, ahogy egyre több ember lelkesedik. Kifutottunk a brókercégekhez, bankokhoz, elemzőkhöz, ők mondtak friss infókat a parkettről, a gazdasági életből, elmagyarázták a hátterét, következtetéseket vontak le, finoman terelték a követőket, mi pedig az SD kártyát átdobtuk egy laptopba, ott a helyszínen vágtunk és raktuk fel a friss anyagot. Együtt fejlődtünk, szinte mindenki nyilatkozott nekünk a hazai pénzügyi világból.

Csináltunk saját stúdiót is, ahol műsorvezetőkkel pörgettük a témákat, komoly technológiai stressz alá helyezve magunkat, kilépve a saját magunk komfortzónájából. Ez ment egy ideig, aztán tovább léptünk és riporterekkel mentünk a forgatásokra, még interaktívabbá téve a műsorokat. Nem egyszer szólaltattunk meg állami vezetőket, nagyvállalatok vezérigazgatóit, próbáltunk az áramlásban mi is ügyesen úszni. Volt amikor viccesre vettük a figurát, lásd Bennfentes, volt amikor kerekasztalosra, lásd 4 in 1, volt amikor vlogosra, ami akkor még ismeretlen fogalom volt a közfejben. Nem állt mögöttünk soha nagy befektető, bár megkeresések voltak, a függetlenségről és autonómiáról soha nem akartunk lemondani. Próbálgattuk a szárnyainkat, és elmondhatjuk, hogy nagy élmény volt, sokat tanultunk, fejlődtünk az évek alatt – tudást, szemléletet, technológiát és kapcsolati rendszert is ideértve.

A 2015-ös magyarországi brókerbotrány nem tett jót a sztorinak, akkor megrendült a bizalom a komplett hazai pénzügyi szektorban. Pont, amikor beütött a krach, elfüstölt a szerverünk. Jött is a telefon, hogy mi van velünk, érint-e a sokmilliárdos balhé, pedig csak a németországi szerver winyoja égett le, rajta az összes anyaggal, backup-ot vagy tükörszervert persze elspóroltuk. Buktuk szinte az összes addigi tartalmat. De felálltunk, tanultunk belőle, lett backup is és toltuk tovább. Akárhogy is, a 7 és fél év alatt több mint 11 ezer videót forgattunk, szerkesztettünk, vágtunk, töltöttünk fel és ez így egyben nagyon durva munkamennyiség eredménye. Persze a világot nem mindig kilóra mérik, valójában nem tudtunk meghatározó és hamisíthatatlanul eredeti arcot és karaktert adni a csatornának, maradtak gyakran a száraz információk és izguló riportalanyok. Egy idő után kifáradt a sztori és közben a kiadónk is új tevékenységekbe kezdett, a leapadt szponzori állomány miatt mi is szívesebben vállaltunk reklámfilmeket, egyre több helyre szerződtünk, ami együttesen oda vezetett, hogy a GTV kapacitás problémákkal küzdött. Végül 2018 végére született meg a döntés, hogy most bizonytalan ideig stoppoljuk a projektet. Az oldal nem tűnik el, de most egy darabig nem forgatunk rá. Nem tragédia, szép volt, jó volt, de most egyelőre ennyi. Az is lehet, hogy reaktiváljuk, de ahhoz új társak, új szemlélet és egy új technológiai alap szükséges, no meg egy múzsa. De mindez nem is lehetetlen!

Meglátjuk. Nézd nyitottan Te is a világot, és ne félj a változásoktól, mert a változások bár eleinte csúf álarcot öltenek, de mégis inspirálóak és ebből az inspirációból születnek az új dolgok. Most mi is új szárnyakat növesztünk, próbálunk elrugaszkodni. Akárhogy is, ez szerelemgyerek volt, felneveltük felelősséggel. Erre büszke lehet mindenki, aki segített és közreműködött. Külön köszönet jár munkatársainknak, a társalapító Madarász Zolinak, aztán Virágh Zoltánnak, Madarász Olíviának, Orbán Istvánnak, Vadászi Daninak, Szabó Bálintnak, Fejér Imolának, Fehér Attilának, Magos Bálintnak, IT oldalról pedig Varga Gábornak és Papp Lászlónak. Köszönjük az együttműködő partnereink széles tömegének a támogatást és a sok motivált pillanatot, amit együtt megéltünk.

Legjobbakat!

Kovács András alapító főszerkesztő


End of Story.

Hozzászólások lezárva.