Ez a négy legendás főnök írta az év leginspirálóbb üzleti könyveit

Ha van vezető ismerősöd, és mindig bajban vagy azzal, mivel lepd meg karácsonyra, dobd a bor, whisky, nyakkendő hármast, és nézz szét a legújabb könyvek között. A Forbes.com szerint ezek a legjobbak 2019-ből.

Bob Iger: The Ride of a Lifetime

A Walt Disney széles körben imádott CEO-ja, Bob Iger könyvében tíz princípiumot említ, amelyek szerinte feltétlenül szükségesek a jó vezetéshez. Az első helyen az optimizmus áll: az embereket a nehéz helyzetekben nem lehet pesszimizmussal motiválni és mozgósítani, mondja. Iger említi még a bátorságot/kockázatvállalást, a fókuszt, a döntésképességet, a kíváncsiságot, az igazságosságot és az elgondolkodásra való képességet. Utóbbit úgy definiálja, mint az időt, amit a vezető arra szán, hogy az általa megszerzett információk alapján véleményt formáljon.

Stephen Schwarzman: What It Takes

A Blackstone társalapítója és vezérigazgatója vállalatán keresztül több száz cégbe invesztál világszerte. Nem csoda, hogy Schwarzman könyvében egy egész fejezetet szentel a személyes mantrájának: Go Big, vagyis nőj nagyra. Véleménye szerint mindenkinek, aki nagyszerű vezetővé akar válni, magasztos célokat kell kitűznie maga elé, legyen vállalkozása kicsi vagy nagy. Persze személyes történeket is elmesél.

Ron Williams: Learning to Lead

Az Aetna egészségbiztosító élén eltöltött tíz éve alatt Williams a haldokló vállalatból piacvezetőt épített, profitját 292 millió dollárról sikerült 2 milliárdra növelnie. Hogyan? Ahogy írja, rendet tett a “nagy bajban lévő szervezetben”, és növelte a munkavállalói morált. A könyvében olvashatunk a nyilvánosbeszéd-képesség fejlesztésének fontosságáról, és néhány kommunikációs trükköt is megoszt.

Williams saját életéről is elárul dolgokat, például hogy
Chicago South Side-on nőtt fel, az apja buszvezető volt, ő pedig az első
diplomás lett családjában. A sikerhez számos akadályt kellett legyőznie a saját
életében is.

Marc Benioff: Trailblazer

Marc Benioff, a Salesforce társalapítója eleve egy olyan vállalatot akart felépíteni, ami amellett, hogy természetesen profitábilis, még pozitív hatást is gyakorol környezetére: munkatársaival megfogadták, hogy akármekkorára nőnek is, mindig is elkülönítenek majd 1 százalékot a részvényeikből, termékeikből és munkavállalóik idejéből a jótékony céloknak. Az 1-1-1 filantróp program mára több ezer vállalkozás mintapéldájává lett. Mindeközben a Salesforce piaci értéke egymilliárdosról 120 milliárd dollárosra hízott, és ez sem véletlen.

Hozzászólások lezárva.