Éveken át saját lakásukban kukkolta ügyfeleit egy dallasi bizonságikamera-technikus

Az egyik dallasi biztonságikamera-szolgáltató cég volt technikusa éveken át nézegette, hogyan szeretkeznek az általa telepített kamerákat használó nők és partnerük.

Az ADT nevű cég már kirúgott alkalmazottja, Telesforo Aviles beismerte, hogy négy és fél év alatt közel tízezerszer csatlakozott a házikamerákkal készült felvételeket tároló szerverekhez, és mintegy 200 embert tartott megfigyelés alatt – írja a Mashable. A módszer egyszerű volt, csak hozzáadta magát a rendszerek távirányítási jogával felruházott alkalmazóihoz.

Aviles megjegyezte, hol laknak a neki tetsző nők, és az ő kameráikra csatlakozott fel, amikor csak akart: nézegette őket, amikor meztelenek voltak, vagy amikor éppen szeretkeztek társukkal.

Avilest végül az egyik ügyfél buktatta le, aki egy gyanús e-mailt vett észre a szolgálati üzenetek között. Aviles akár ötéves börtönbüntetést is kaphat.

Nem ez az első alkalom, hogy illetéktelenek kapcsolódnak rá az internetre csatlakozó kamerákhoz. Az Amazon tulajdonában lévő Ring cég kameráit például  2019-ben többször, többen is meghackelték, és ezután nézegették, mi zajlik az otthonokban.

Hozzászólások lezárva.