EU-s pénzből épültek lakóotthonok Hajdú-Biharban, de hónapok után is üresek

Bár elkészültek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) új lakóotthonai Hajdú-Bihar megyében, hónapok óta üresen, elhagyatva állnak – írta a Magyar Hang. A lap szerint szerepi épületeknél vállmagasságig ér a gaz, közte parlagfű is. 

A munkát a Tömb 2002 Kft. intézte, amelyet a lap úgy emleget, mint “az állami beruházásokon veszteni képtelen kivitelező”.

A Tömb 2002 Kft. után földhányások és elvégzetlen munka maradt, a cég ugyanis úgy adta át a hajdúböszörményi beruházást, hogy bár vállalta, mégsem fúrt kutat. De a kivitelezéssel Püspökladányban is akadnak gondok, ott nem készítették el az épületekhez vezető bejárót.

A lap szerint így oda gépjárművel egyelőre be sem lehet hajtani.

A Magyar Hang hozzáteszi, hogy a püspökladányi, szerepi, bárándi és derecskei épületek a Szerep-hosszúháti, a Derecskei és a Bárándi Humán Szolgáltató Otthon kiváltására készültek. Ezek a megye nagy tömegellátó intézetei, lakott területektől távol, amelyeket 2,4 milliárd forint uniós forrásból számolnak fel. Az itt élő szenvedély- és pszichiátriai betegeket, értelmi fogyatékosokat kisebb, lakott területen kialakított épületekben helyezik el.

A cikkben arról is írnak, hogy a hat szerepi lakóépület és közösségi épület átadása is csúszik, a Tömb Kft. ugyanis úgy jelentette készre a beruházást, hogy nem fúrták ki a kutat. A műszaki ellenőr ezt áprilisban vette észre, amikor amikor át akarta venni a beruházást.

A Tömb ezután ugyan lefúrt az előírt mélységig, de vizet nem találtak, ezért most új engedélyt kell kiváltani, majd pedig újabb fúrást végezni.

A lap érdeklődött Verdó Györgynél, az SZGYF Hajdú-Bihar megyei kirendeltségének igazgatójánál. Azt kérdezték, hogy az érintettek mikor vehetik igénybe az új lakóházakat, de választ még nem kaptak.

Hozzászólások lezárva.