Erősen indította az évet a NIO

Noha a NIO kínai elektromos autó-startupnak még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy utolérje a piacvezető Teslát, az bizton állítható, hogy rendkívül jól indította a 2021-es évet – írja a CNBC.

A vállalat hétfői közlése szerint januárban 7225 járművet szállított le a megrendelőinek, ami több mint négyszerese a múlt év azonos hónapjában számolt 1598 autónak. A január sorban a hatodik rekord-hónap, amellyel a startup eladásai összesen 82 866 darabra emelkedtek.

Ezen teljesítmény eléréséhez a NIO-nak hat évre volt szüksége, míg a Tesla 180 570 autót szállított le csak 2020 utolsó három hónapjában. A startup New York-i tőzsdén jegyzett részvényeinek értéke mindazonáltal 17%-ot emelkedett az év eleje óta, ami alig marad el a Tesla 19%-os növekedésétől.

[embedded content]

Egy másik amerikai tőzsdén jegyzett kínai elektromos autóipari vállalat, a Xpeng szintén hétfőn közölte, hogy januárban 6015 elektromos autót szállított, ami náluk is sorban a harmadik havi rekord.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Kína a megújuló energiával működő járművek legnagyobb piaca: a nagyvárosokban tavaly minden 10 eladott autóból 4 volt alternatív hajtású. A kínai kormányzat ráadásul további támogatásáról biztosította a szektort, 2022 végéig meghosszabbítva a megújuló energiával működő járművekre vonatkozó támogatásokat.

Peking azt tűzte ki célul, hogy 2025-re az alternatív hajtású járművek tegyék ki az autóeladások 25 százalékát.

Forrás: CNBC / Kitekintő

Hozzászólások lezárva.