Érkeznek az olcsóbb kategóriás, érintőtollas Samsung telefonok – Origo

Nemcsak az új Samsung Galaxy S21 Ultra, hanem később egyre több új Samsung-készülék támogathatja majd az érintőtollat, amiből egyébként két új változatot is bemutatott a gyártó.

Az utóbbi években megszokhattunk, hogy a Samsung két csúcskategóriás telefonja, az S-sorozat és a Note-sorozat aktuális tagjai szinte egyformák. Persze, a Note jellemzően azért nagyobb volt, és néha kapott egy-két más extrát is, de alapvetően a két csúcskategóriás széria között a legnagyobb különbséget az S Pen nevű érintőtoll jelentette.

Ezzel a Samsung rögtön egy más réteget tudott megszólítani a Note-sorozattal, hiszen a toll segítségével ezeket a készülékeket sokkal több mindenre lehetett használni. Régóta keringtek már pletykák arról, hogy előbb-utóbb a Galaxy S-sorozat is támogatni fogja a tollat, főleg, hogy képernyőméretben már tényleg felzárkóztak ezek a telefonok a Note mellé, így igazából azt sem lehetett érvként felhozni, hogy egy kisebb képernyőn nem lenne annyira kényelmes rajzolgatni, jegyzetelni vagy bármi mást csinálni az S Pennel. 

A Samsung bejelentése szerint most jött el az idő, így a Galaxy S21 Ultra már támogatni fogja az érintőtollat, amiből rögtön két új változatot is bemutatott a koreai gyártó. 

Az alapnak továbbra is az S Pen számít, ami azonban még így is nagyobb lett a korábbi változatnál, így sokkal kényelmesebb a használata, aminek főleg azok örülhetnek, akik alapvetően nagyobb kezekkel rendelkeznek. Persze, így sem beszélhetünk egy óriásról, viszont a méretnövekedés valószínűleg többeket átlendíthet azon, hogy inkább használják a tollat, mint hogy a kellemetlen fogás miatt lemondjanak róla.

Forrás: Samsung

Ezzel együtt az alap S Pen továbbra is egy passzív elven működő toll, ami a Wacom technológia segítségével nyomásérzékeny gesztusokat is képes kiváltani, azonban ennél tovább nem megy. Tegyük hozzá, valószínűleg a felhasználók jelentős részének nincs is ennél többre szüksége.

Ezzel szemben a szintén újonnan bemutatott S Pen Pro már egy aktív kiegészítő, a maga saját beépített Bluetooth-kapcsolatával és egy vezérlőgombbal, amikhez különböző funkciókat lehet rendelni. Ez nem ismeretlen, korábban a Note-széria mellé adott tollak is rendelkeztek ilyen lehetőséggel, így például a tollon található gomb segítségével lehetett távolról aktiválni a kamerát és fényképeket lőni úgy, hogy a telefont letámasztottuk valahova. 

Az S Pen Pro ráadásul még a hagyományos S Pennél is nagyobb, így még kényelmesebb lehet használata, azonban az eldugása már nem ennyire egyértelmű. 

Mint ahogy egyébként a hagyományos S Pennek sem, ugyanis a Galaxy S21 Ultrában nincs külön erre fenntartott üreg, mint a Note-sorozat esetében. Ez valószínűleg értékes helyet vett volna el olyan részegységektől, mint például az akkumulátor, a hosszabb üzemidőt pedig a Samsung vélhetően nem akarta feláldozni, hiszen az érintőtollat csak a felhasználók egy kisebb része fogja igénybe venni.

Forrás: Samsung

A gyártónak tehát valamilyen köztes megoldást kellett kitalálni, ami egy kifejezetten ehhez tervezett tok formájában öltött testet. Ez a tok amellett, hogy nyilvánvalóan remek védelmet nyújt a Galaxy S21 Ultra telefonnak, rendelkezik egy külön vájattal, ahova be lehet csúsztatni a tollat. Ez a tok egyébként az alap tollal együtt 70 dolláros áron kerül majd piacra, de persze a kettő külön is megvehető lesz. 

A Samsung azonban nem áll meg itt, és láthatóan a teljes felhozatalán belül szeretné bővíteni az érintőtollak használhatóságát. 

Ennek megfelelően minden új S Pen támogatott lesz a Galaxy Note10, a Galaxy Tab S6 és a Tab S7, valamint a Note20 készülékeknél, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy a Samsung támogatni fog bizonyos külsős gyártóktól származó tollakat is, amik közül egyelőre a következők számítanak biztosnak:

  • Hi-uni Digital
  • Noris Digital
  • Wacon One Pen
  • AL-star black EMR.

A Samsung hangsúlyozta, hogy később más gyártók termékei is működhetnek majd, azt pedig már csak bizonyos külsős források említették meg, hogy a gyártó jövőben érkező termékei közül egyre több fogja támogatni az érintőtollat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.