Elromlott az ATM, mit csináljunk, Béláim? Javítsuk meg? Dehogy!

Untitled-1

Teljes volt a megőrülés, amikor végre hazaért Christina Koch, a NASA űrhajósnője 328 nap után. Kutyája már annyira várta, hogy az ajtóra is feltápászkodott, amikor meghallotta gazdája lépteit. Aztán kinyílt az ajtó, és úgy ugrált örömében a blöki, mint egy bakkecske. A megható találkozásról a CNN tett közzé videót. 

Christina Koch nagyon rég ment el otthonról,  328 napig tartó küldetésével jelenleg ő az űrben egyhuzamban legtöbb időt eltöltött nő a világon.

A 40 éves montanai villamosmérnök eredetileg hat hónapig dolgozott volna a NASA űrállomásán, de tavaly áprilisban bejelentették, hogy öt hónappal növelik a küldetése időtartamát, hogy rajta keresztül behatóbban tanulmányozhassák a sokáig tartó űrrepülés hatását, amire a közelgő Hold- illetve Mars-küldetések miatt van szükség. Koch küldetése alatt 5248-szor kerülte meg a Földet, mialatt összesen 224 millió kilométert tett meg az ISS fedélzetén – ezzel 291-szer eljuthatott volna a Holdig és vissza.

Christina Koch szerencsére nem csak a munkára koncentrált az űrállomáson, ezt fotóválogatást java részt az általa készített fotókból állítottuk össze.

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.