Elon Musk újra megszólalt, meg is mozgatta a tőzsdéket – Portfolio

Elon Musk hírhedt twitterező, és most újra sikerült megmozgatnia a tőzsdéket, miután úgy döntött, hogy megosztja a világgal, hogy dogecoint, az eredetileg viccnek szánt kriptodevizát vásárolt gyermekének.

A gyermek neve egyébként Muskhoz híven nem szokványos, hiszen a „X Æ A-12” nevet kapta, erre utal a lil X kifejezés a tweetben.

A dogecoin árfolyama természetesen pozitívan reagált Musk sokadig tweetjére, ami a kriptodevizáról szólt, hozzávetőlegesen 15 perc leforgása alatt közel 18 százalékot rántottak a dogecoinon.

A Tesla ezzel szemben folytatta a napi esést.

De az S&P 500 is lejjebb került, mielőtt az esés egy részét ledolgozta volna.

Eközben a bitcoin, amely egyébként is gyengén indította a napot, Musk tweetjét követően 10 százalékos mínuszban is járt szerdán, amivel 44 000 dollár alá került az árfolyam.

Persze nagy valószínűséggel csak véletlen egybeesés, hogy az S&P 500 esésbe kapcsolt Musk tweetje után, de azért érdekes eljátszani a gondolattal, hogy már például azok a passzív indexkövető alapba fektetők sincsenek biztonságban a világ leggazdagabb emberének twitteres ámokfutásától, akik csak egyszerűen csak kicsit tudatosabban akarnak bánni a megtakarításaikkal.

Ez egyébként már a sokadig olyan alkalom volt, mikor Elon Musknak sikerült megmozgatnia a tőzsdéket a különböző Twitter-bejegyzéseivel. Korábban beszakadt a Tesla árfolyama, miután azt írta ki, hogy kivezetné a céget a tőzsdéről 420 dolláros árfolyamnál. Láttunk már #bitcoint a Tesla-vezér biojában, amire ralizott a bitcoin. De a dogecoinnal kapcsolatos megszólalásait is rendszeresen masszív árfolyamemelkedés követte.

Címlapkép: Pascal Le Segretain/Getty Images

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.