Elon Musk tovább trollkodik a Dogecoinnal

Csütörtökön újfent elszabadult az eredetileg viccből kreált digitális érme, a Dogecoin árfolyama, miután Elon Musk, a Tesla alapítója kétnapos Twitter-szünet után ismét több bejegyzést rakott ki a kriptovalutával kapcsolatban.

Ezek közül a kedvencünk:

A kriptovaluta – amelynek árfolyamingadozása időről időre téma a digitális pénzekkel foglalkozók körében – a GameStop-őrület kapcsán került újra előtérbe. Míg a videojátékok bolti értékesítésével foglalkozó amerikai vállalat részvényeit a r/WallStreetBets felhasználói repítették eddig nem látott magasságokba, a Dogecoin múlt hét pénteken kezdett vad szárnyalásba, miután a SatoshiStreetBets nevű Reddit-közösség igyekezett egyre feljebb tolni az árfolyamát.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a dolog beválik, ugyanis a Dogecoin piaci kapitalizációja 24 óra alatt mintegy 7,17 milliárd dollárral nőtt, teljes piaci értéke így 8,2 milliárd dollárra rúgott, és ezzel néhány órára a kilencedik legnagyobb kriptovalutává vált. Az árfolyam persze nem sokkal ezután visszapattant.

A dolog érdekessége, hogy Musk aznapi támogató Twitter-bejegyzése akkor is sokat nyomott a latban.

Két napig bírta Twitter nélkül

A világ leggazdagabb embere kedden jelentette be, hogy egy darabig felhagy a twitterezéssel.

Nos, úgy tűnik, a szünet nem tartott sokáig, mert Musk ma reggel már megint számos posztot kirakott – és a SpaceX-szel kapcsolatos hírek után egyből a Dogecoin lett a téma:

Emiatt persze a kriptopénz ismét őrült szárnyalásba kezdett, értéke 75%-os pluszban is járt, a cikk írásának pillanatában pedig még mindig 50%-kal többet ér, mint a Musk-tweetek előtt.

Forrás: Reuters / The Independent / Kitekintő

Hozzászólások lezárva.