Elon Musk megint trollkodott, elszállt a bitcoin – Portfolio

Közösséget építünk!
Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva.

Kimondottan sűrű napja van a szociális hálón a világ leggazdagabb emberének: most épp a bitcoin árfolyama ugrott több, mint 10 százalékot Musk aktivitásának hatására, mindezt miután gyakorlatilag

a nap sztárjává tette a kriptodeviza-piacon a Dogecoint,

aminek a jegyzése jelenleg 330 százalékos pluszban áll. 

Jelenleg Musk twitter-fiókjának biojában egyedül a #bitcoin szerepel, illetve öt órája egy rövid posztot is megosztott arról, hogy

utólag visszanézve mindez (a kriptodeviza felemelkedése) elkerülhetetlen volt.

Közel 250 ezren kedvelték a bejegyzést, és ennek hatására valósággal kilőtt a bitcoin jegyzése, jelenleg 12 százalékos a plusz.

Persze nem csak a Dogecoin és a bitcoin felemelkedésében van vastagon benne a Tesla cégvezére, de a reddites kisbefektetők és a shortosok közti gigászi küzdelemből sem maradt ki Musk, még kedden egyetlen szó twittelésével (Gamestonk!!) körülbelül 3 milliárd dollárt dobott a GameStop piaci kapitalizációján, tegnap pedig egy kifejezetten hergelő hangvételű bejegyzést osztott meg a közösségi oldalán:

Feltehetően további aktivitásra számíthatunk a Tesla cégvezérétől, érdemes követni tehát Elon Musk twitter-fiókját.

Címlapkép: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg via Getty Images

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.