Elmondta a rendőrség, mennyibe került a városlakók elzárása Erdogantól

Mint az ismert, november 7-én Recep Tayyip Erdoğan török elnök látogatása miatt megbénult egész Budapest, a rendőrség hermetikusan zárt le utcákat, metróállomásokat, és arra is volt példa, hogy utasokat szállítottak le a villamosról, metróról, majd nem engedték ki őket az állomásról. Este a munkából, iskolából hazaigyekvők közül is többen bent ragadtak a rendőrök között, és nem tudtak hazamenni. 

A momentumos Donáth Anna EP-képviselő mindenesetre közérdekű adatigénylést nyújtott be a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, hogy megtudja, mennyibe került mindez, most pedig választ is kapott a kérdéseire. Mint közölte,

A BRFK válasza alapján a BRFK részéről felmerült rendőri biztosítása összesen 67 millió 638 ezer forintba került.

A BRFK által küldött listából mindaználtal az is kiderül, hogy ebből közel 1,4 millió forint volt a kordonozás, és 4,8 millió forintot költöttek autók elszállítására (az érintett területeken parkolni sem volt szabad).

A többi költség gyakorlatilag mind a rendőrökkel kapcsolatos, ugyanis közel 6 millió ment az élelmezésükre, 5,5 millió “szállásra” valószínűleg azoknak a rendőröknek, akik nem budapestiek voltak, és 320 ezer forint mobil WC-kre. A rendőrautók üzemanyaga az Edogan-látogatás napján 757 ezer forintba került, és

közel 20,4 millió volt a bizztosítást végző rendőrök munkabére, de még ennél is többet, közel 21 milliót költött a BRFK túlórapénzekre.

Donáth Anna közölte, mivel lehetséges, hogy az Erdogan-látogatással kapcsolatos költségek más szerveknél vagy fővárosi cégeknél is keletkeztek, ezért ezeknek a költségeknek is megpróbálnak utánajárni.  

Hozzászólások lezárva.