Elkezdik bontani a régi parkolót a Normafánál

Új zöldfelület és közösségi tér lesz a XII. kerületi kirándulóhely környékén.

Hétfőtől elkezdik felszámolni a normafai régi buszfordulót és a parkolót.

Jelenleg a Normafát még jórészt aszfalt borítja, autók lepik el, és nagy helyet foglal el a Normafa Síház melletti, töredezett burkolatú parkoló, ahol a forgalmasabb napokon kaotikus volt a közlekedés, egymást akadályozták a ki- és behajtó autósok. Az átalakítás után viszont a védett erdőövezet most még aszfalttal borított részén is zöld közösségi tér lesz, a gerinc fősétánya pedig több száz méterrel meghosszabbodik. Ezen kívül füvesítenek, és nagyjából hetven fát és több száz cserjét ültetnek a tervek szerint.

A parkoló aszfaltja helyén az új járófelületek vízáteresztő burkolatot kapnak, a felszámolt buszforduló pedig parkos közösségi térré alakul.

A buszvégállomás és buszforduló megszüntetéséhez szükséges átalakítások, mint az Eötvös út új, elkerülő szakasza, illetve a Konkoly-Thege úton az új parkoló, befejeződtek, így május 10-én megkezdődhet a terület megújítása.

A tervek szerint nagyjából öt-hat hónap alatt újulhat meg a Normafa központja, a buszforduló még a nyár folyamán átkerül Csillebércre.

Hozzászólások lezárva.