Eljárást indít a GVH a Magyar Telekom és a Vodafone ellen is

A hivatal szerint mindketten megtévesztették a fogyasztókat. Egyik cégnek sem ez az első hasonló ügye. 

Eljárás indul a Magyar Telekom és a Vodafone ellen a fogyasztók megtévesztése miatt – közölte lapunkkal a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A felügyelet szerint mindkét szolgáltató megtévesztően hirdette mobilnet-csomagját. A cégek a közösségi felületeken lévő reklámjaikkal azt a benyomást kelthetik a fogyasztókban, hogy a mobilinternet-csomagban foglalt adatmennyiségen felül használhatnak meghatározott, mobileszközre (is) telepíthető közösségi alkalmazásokat.

„Valószínűsíthető azonban, hogy bizonyos adatforgalmak ilyen esetekben is csökkentik a fogyasztók rendelkezésére álló keretet, ezért azok használata valójában nem korlátlan” – írja közleményében a GVH.

Ugyanakkor ez még nem jelenti azt, hogy a cégek valóban jogszerűtlenül jártak volna el, a versenyfelügyeleti eljárásban mindketten bizonyíthatják igazukat. Az eljárás időtartama három hónap, amely legfeljebb két alkalommal két-két hónapra meghosszabbítható.

Rejtett felvételeket is figyelembe vehet a GVH kartellezésnél – mik lehetnek a következmények?

Egyik cégnek sem ez az első versenyfelügyeleti ügye. Tavaly a Telekomot a GVH kétszer is megbírságolta. Először 350 millió forintra, amiért a „Most generáció” kampányban a „maximális sebességű hálózatra” utaltak, másodjára pedig 670 millióra, mert megtévesztette a fogyasztókat a „nulla forintos vagy kedvezményes készülékárakat” reklámozó kampányaival.

A Vodafone még ennél is rosszabbul járt, 2019 decemberében közel 1,2 milliárd forintos bírságot kapott, mert állításával szemben nem tudta igazolni, hogy valóban övé lenne Európa legnagyobb 4G-hálózata.

Borítókép: Mika Baumeister / Unsplash

Hozzászólások lezárva.