Elhalasztják észak-amerikai üzemeik újranyitását a gyártók

A három autóipari óriás még az előző héten döntött a termelés ideiglenes felfüggesztéséről. A koronavírus-járvány miatti leállást a Ford legalább április 6-ig hosszabbítja meg. A General Motors és a Fiat Chrysler egyelőre ismeretlen időre tolta ki a termelés megkezdését.

Hasonlóan Kalifornia állam több megyéjéhez, Michigan kormányzója, Gretchen Whitmer is a nem nélkülözhetetlen tevékenységet végző vállalatok működésének egészen április 13-ig tartó korlátozásáról döntött. Az nem egyértelmű, hogy a személygépkocsi-gyártást milyen kategóriába sorolja az intézkedés, de a Fiat Chrysler már közölte, hogy a rendeletnek megfelelően a michigani egységei március 30. után is zárva maradnak.

Az amerikai-olasz vállalatnak egyébként már legalább kettő, egy michigani, illetve egy Indiana állambeli dolgozója is elhunyt az új típusú koronavírus okozta fertőzésben. A mintegy 150 ezer autóipari dolgozót képviselő United Auto Workers egy levélben adta hírül a Fiat Chrysler alkalmazásában állt két tagjának halálát – olvasható a Reuters oldalán.

Gyenge márciusra számítanak

Hétfőn az Alliance for Automotive Innovation (Szövetség az Autóipari Innovációért) és az amerikai haszon- és személygépjármű-ipari beszállítókat tömörítő Motor & Equipment Manufacturers Association (MEMA) egy közös levelet intézett az amerikai jogalkotókhoz, melyben borús képet festettek az amerikai autópiacról. Előrejelzések szerint idén márciusban az amerikai személygépjármű-eladások 40 százalékkal fognak elmaradni a 2019 azonos hónapjában mérttől. A levélből az is kiderült, hogy jelenleg az észak-amerikai autógyárak 87 százalékában szünetel a termelés.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.