Elektromos Škoda ötmillió forint alatt

A cseh márka 124 éves történetében egy teljesen új fejezetet nyit a CITIGOe iV, amely első a hamarosan több tagúra bővülő elektromos Škoda választékban. Hatótávja 225-274 kilométer (WLTP módszerrel mérve), teljes értékű négyszemélyes és ötajtós autó, akár 923 literesre bővíthető csomagtartóval és zéró-emisszióval. Bár csak 3,6 méter hosszú, kényelmes utasteret nyújt, igazi városi kisautó. A 61 kW-os, háromfázisú szinkron villanymotorjának legnagyobb forgatónyomatéka 212 Nm, álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 12,5 másodperc alatt gyorsul. Legnagyobb sebessége 130 kilométer/óra.

6,5 milliós indulóár

A Škoda CITIGOe iV a magyar piacra versenytársainál legalább egy millió forinttal alacsonyabb árral robban be a gyártó sajtóközleménye szerint. Induló ára Ambition felszereltséggel 6 549 390 forint, az autóra 21 százalékos állami támogatás igényelhető (maximum 1,5 millió forint). A Škoda CITIGOe iV Porsche Bónusz finanszírozással és állami támogatással akár 4,94 millió forintért is megvásárolható a cég szerint.

Professzionális töltés otthon

A Škoda CITIGOe iV töltésére alkalmasak a városi gyorstöltőpontok, lehet háztartási konnektorból is “tankolni”, de hosszú távon a legkényelmesebb megoldás az otthoni falitöltő beszerzése. A Škoda az otthoni töltéshez a Moon töltési rendszereit ajánlja, amelynek forgalmazója a Porsche Hungaria. A termékpaletta részét képezik a háztartási kiserőművek, vagyis a napelem rendszerek, az ehhez kapcsolódó otthoni energiatárolók és a többféle kivitelben készülő villanyautó-töltők.

2020 elejétől vehető ár

Utcai gyorstöltőn, CCS rendszerű töltőcsatlakozóval a Škoda CITIGOe iV teljesen lemerült 36,8 kWh kapacitású, 60 Ah-s, 168 cellából álló lítiumion-akkumulátorát nyolcvan százalékra egy óra alatt is fel lehet tölteni. Moon falitöltővel mindehhez bagyjából 4,5 órára, sima hálózati konnektorra csatlakoztatva pedig mintegy 13 órára van szükség. A Škoda CITIGOe iV már rendelhető a hazai márkakereskedésekben, az első példányokat 2020 legelején vehetik át tulajdonosaik.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.