Elektrifikálja legnagyobb hajtásrendszer-üzemét a Daimler

Az üzemi tanács és a menedzsment megállapodása értelmében a Mercedes-Benz egy százmillió euró nagyságrendű beruházás keretében alakítja át legnagyobb hajtásrendszereket gyártó egységét.

A Stuttgarthoz közeli üzemet egy akkumulátorcellák kisszériás gyártását végző létesítménnyel és egy akkumulátorok tesztelésére szolgáló laboratóriummal fogják kiegészíteni, ami hozzájárul majd a vállalat már jelenleg is zajló, akkumulátorokkal kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységeihez. A telephely már meglévő létesítményeit átalakítják, valamint bővítik.

Az untertürkheimi egységben jelenleg belső égésű motorok, konvencionális, illetve elektromos hajtásláncok elemeinek gyártása és fejlesztése folyik. A jövőben a konvencionális hajtással kapcsolatos tevékenységeket fokozatosan az alternatív hajtásrendszerek gyártása és fejlesztése fogja átvenni.

Nem tudni hányan vesztik el munkájukat

A profilváltás befolyással lesz a jelenleg 18.500 főt foglalkoztató üzemben dolgozók létszámára és képzettségi összetételére is. Bár a Daimler nem közölt részleteket a létszámváltozásról, sejthető, hogy az inkább csökkenni, mintsem növekedni fog.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a vállalat a marienfeldi gyárát is elektromos autók alkatrészeinek készítésére állítja át. Ennél az üzemnél ugyancsak nem ismert még a leépítés mértéke, az üzemi tanács szerint azonban elképzelhető, hogy a dolgozók felének is távoznia kell.

Untertürkheimben a közepes időtávon jelentkező új képzettségi elvárásoknak megfelelően a Daimler átképzési programmal fogja segíteni munkatársait az új tudás elsajátításában.

Bekapcsolódik az EQS gyártásába

Untertürkheimben jelenleg is foglalkoznak elektromos hajtásrendszerek és akkumulátortechnológiák fejlesztésével, valamint tesztelésével. Az akkumulátorcellák fejlesztésére szolgáló központot bővíteni fogják, 2023-ban be fogják indítani a cellák kissorozatú gyártását, az EQS tisztán elektromos luxusautó akkumulátorainak készítését pedig még az idén, néhány hónapon belül megkezdik a gyár, közeli Hedelfingenben található üzemében.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.