Elbukott a Volkswagen a kibocsátási normán, jelentős bírságot kell fizetnie

Bár a cég az Európai Unión belül 20 százalékkal csökkentette a flottája CO2 szennyezését 99,8 g/km-re, viszont ez 0,5 g/km-el több volt, mint a cél. Emiatt a cég egy „alacsony három számjegyű” milliós bírságot kap – közölte a vállalat szóvivője.

A globális felmelegedés és a légszennyezés miatt az európai döntéshozók a kipufogógáz-kibocsátás visszaszorítását tűzték ki célul, és arra kényszerítik az autógyártókat, hogy növeljék az alacsony károsanyag-kibocsátású technológiák fejlesztését, különben 95 eurós büntetést kell fizetniük minden többletként kibocsátott CO2 grammért.

Éppen, hogy elhibáztuk a flottára vonatkozó, 2020-as célt, amelynek megvalósítását COVID-19 járvány meghiúsította

– mondta Herbert Diess vezérigazgató, hozzátéve, hogy reméli, hogy az idei évben teljesítik a célt, mivel a vállalat vezető márkái új elektromos modelleket dobnak piacra. A csoport arról számolt be, hogy képzett tartalékokat a bírsághoz, hogy elkerüljék a negyedik negyedéves eredményekre mért ütést.

A német rivális Daimler és a BMW is közölte, hogy sikeresen teljesítette a tavalyi évre kitűzött CO2 célt, köszönhetően a növekvő elektromosautó-értékesítésnek.

A Volkswagennek egyébként úgy nem sikerült elérnie kitűzött célt, hogy az EU-ban, Nagy-Britanniában, Izlandon, és Norvégiában több mint négyszeresére nőttek a cég EV-eladásai 2020-ban a korábbi évhez képest, így összesen 315 400 járművet adott el a vállalat, amivel egyértelműen a Volkswagen vezeti az EV-piacot Nyugat-Európában,

hiszen a közel a teljes piac negyedét tették ki a cég eladásai.

A társaság közölte, hogy a Volkswagen és az Audi márkák bőven teljesítették a CO2 flottacéljukat, hála a népszerű elektromos modelleknek. Emellett a Cupra és a Skoda márka is készül új elektromos modelleket bemutatni.

A VW egyébként részben azért került ennyire közel a céljához, mert a mostani rendszer lehetővé teszi az adott károsanyag-kibocsátási határérték felett tartózkodó gyártóknak, hogy fizessenek az olyan cégeknek, akik a határérték alatt vannak CO2 kibocsátásban.

A Volkswagen mindemellett csökkenti a belsőégésű motoros modelljeinek számát és átalakítja a gyárait, hogy alkalmasak legyenek elektromos járművek gyártására. A cég arról is beszámolt, hogy a szigorúbb EU-s szabályozás miatt a hibrid és elektromos modellek részarányát az európai értékesítésben a korábbi 40 helyett 60 százalékra tervezi növelni 2030-ig.

Nem ez az első bírság amit a Volkswagennek fizetnie kell, a 2015-ös dízelbotrányt követően a cégnek összességében több mint 30 milliárd eurós szabályozói bírságot kellett fizetnie.

A Volkswagen árfolyama a mai kereskedésben 2,6 százalékkal került feljebb, míg az elmúlt egy évben 11,1 esett. A mai emelkedés részben azzal is magyarázható, hogy a korábbi spekulációk szerint a Volkswagennek eurómilliárdos bírságot kellett volna fizetni, ehhez képest jóval kisebb lehet az összeg.

Címlapkép: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.