Elárulta a milliárdos, milyen kriptodevizákból vásárolt be és miért

Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Cuban a Bitcoint nem igazán tartja jó fizetőeszköznek, de a pénzmennyiség szűkösségét garantáló algoritmusa miatt jó értékőrzőnek tartja. Sőt, ezen tulajdonsága alapján az aranynál jobb választás – véli a befektető.

Cuban más okból tartja ígéretesnek az Ethereumot: szerinte a technológiában az okos szerződések konstrukciója az igazán érdekes, illetve az, hogy a fejlesztők tevékenysége során magas az alkalmazkodó képessége. A befektető sajnálkozott, hogy csak 4 éve vásárolt be az Ethereumból, mivel úgy látja, hogy ez a kriptopénz áll a legközelebb a valódi fizetőeszközökhöz.

Cuban vonzódása a kriptopénzekhez eddig nem volt titok. Az év elején írt péládul arról, hogy a befektetők körében elterjedt kripto-őrület “pontosan olyan”, mint a 2000-es dotcom lufi. Így fogalmazott a guru a Twitteren:

…Szerintem a bitcoin, az ethereum és még néhány kriptodeviza úgy fog járni, mint a dotcom lufi időszakában alapított, a lufi kidurranását túlélő és utána beinduló vállalatok, mint például az Amazon, az eBay vagy a Priceline. Sokan azonban nem így fognak járni.

Sőt, a milliárdos februárban a Forbesnak adott interjújában arról beszélt, hogy még a viccnek indult virtuális pénzből, a dogecoinból is vásárolt. Ennek az árfolyama épp akkor nagyot nőtt, miután Elon Musk és Snoop Dogg is tweeteltek róla. Igaz, a vásárlás célja (állítólag) inkább az oktatás volt, 11 éves fiával, Jake-kel együtt nézik az árfolyam mozgását és beszélnek a különféle eseményekről, melyek a háttérben állnak. „Jó szórakozás és oktató jellegű” – mondta Cuban. Hozzátette: mindez nem jelenti azt, hogy a dogecoinnak bármilyen értéke van, még egy lottószelvénnyel is nagyobb esélye van a nyereménynek.  

(CNBC)

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.