Eladta Daimler-részvényeit a Nissan

A Nissan összesen 6,4 millió részvénnyel rendelkezett a Daimlerben, ezeket egyenként 69,85 euróért értékesítette a vállalat különböző befektetők részére. Ezzel összesen 1,15 milliárd euró bevételhez jutott a japán OEM. A Nissan korábbi részesedése 1,54 százalék volt a Daimlerben.

A japán autógyártó a saját működésének rentábilissá tételére fordítja a pénzt, így például az elektromos hajtásokat is fejleszteni fogják. A Nissan hozzátette a tranzakcióhoz, hogy a Daimler és a Nissan közötti együttműködést nem befolyásolja a lépés – írja az Automobilwoche.

Nem meglepő üzlet

A Nissan lépése annak fényében nem meglepő, hogy márciusban partnervállalata, a Renault is ugyanezt tette. A francia OEM szintén 1,54 százalékos részesedéssel rendelkezett a Daimlerben, márciusban valamivel többet, 1,18 milliárd eurót kasszírozhatott a Renault az eladással.

A Renault adósságainak csökkentésére fordítja a részvények eladásából származó bevételét. Ahogyan akkor az autopro.hu is beszámolt róla, a Renault is a Daimler közötti együttműködést nem befolyásolta a részvények eladása.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.