El fog tűnni a bankkártya?

A cseh Twisto 2025 után csak virtuális bankkártyát ad majd az ügyfeleinek, mert úgy vélik, a hagyományos bankkártyával történő fizetés ideje lejárt. A folyamat felgyorsításában a Mastercard segíti a fintech vállalatot, melyet elsők között látott el Digital First tanúsítvánnyal.

A Twisto ügyfelek mostantól az alkalmazással együtt virtuális kártyát kapnak, és amennyiben plasztikot is szeretnének, azt külön kell igényelniük. Ezzel a Twisto egy olyan modern és elegáns megoldást tesz elérhetővé a Mastercard kártyák iránt érdeklődők számára, amelyen kártyaszámot, nevet és cvc kódot sem találunk.

„A Mastercard szeretné elérni, hogy a felhasználók megismerjék a virtuális bankkártyák előnyeit. Erre már több jól működő példa van, de jelenleg több szolgáltatóval is azon dolgozunk, hogy hamarosan a Twistóéhoz hasonló Digital First megoldásokat adhassunk a magyar felhasználók kezébe.” – mondta a bejelentés kapcsán Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A Twisto március elején kezdte el bevezetni a virtuális kártyákat a cseh és a lengyel ügyfelek számára, melyeket saját felhasználói fiókjukon keresztül aktiválhatnak. Május 4-től minden ügyfél automatikusan virtuális kártyát kap, mely könnyen hozzáadható a Google Pay vagy az Apple Pay alkalmazáshoz a Twisto mobilalkalmazáson keresztül.

A Digital First tanúsítványnak köszönhetően a vállalatnak egyáltalán nem kell plasztik kártyákat kibocsátania. Azok, akik mégsem tudnak fizikai kártya nélkül élni, kapnak egy kártyát, aminek hátoldalán szerepel a nevük vagy akár becenevük, valamint a kártya száma. A kártya nem tartalmaz CVC biztonsági kódot, ami így lopás esetén megnehezíti az online visszaélést. Az, hogy a kártyán szereplő név a kártyabirtokos tényleges neve vagy beceneve, teljes mértékben az ügyfél döntésén múlik.

A digitális korban, amikor a mobiltelefonunk gyakorlatilag a kezünkhöz nőtt, egyes dolgoknak már nincs értelme a gyakorlatban. A Twisto kártyák hamarosan egyedi és letisztult dizájnt kapnak. A kártya adatai biztonságban vannak a felhasználói fiókokban, amelyet jelszó, ujjlenyomat vagy arcfelismerési funkció véd.

A készpénzmentes fizetés egyszerű, gyors és mindenekelőtt biztonságos. Amikor a csehek 85%-a rendelkezik okostelefonnal, és közülük minden ötödik rendszeresen használja azt fizetésre is, a következő logikus lépés a virtuális kártyákra történő áttérés.

Hozzászólások lezárva.