Egységesen 100 ezer forintot kapnak év végén a józsefvárosi közalkalmazottak

A józsefvárosi polgármester a hvg.hu-nak adott, hétfőn megjelent interjúban beszélt arról, hogy megszűnik náluk az a korábbi gyakorlat, amely szerint 13. havi fizetést ad az önkormányzat a kerületi közalkalmazottaknak. Pikó András a vele készült interjúban úgy fogalmazott, hogy megnézik, mennyi pénzük van és ehhez mérten kapnak majd a dolgozók juttatást karácsony előtt.

Sok vállalathoz képest még így is nagyon szép összegre számíthatnak, de korántsem akkorára, mint korábban

– hangsúlyozta a polgármester. Elárulta azt is, hogy két részre osztották a juttatást, az első, nagyobbik felét idén karácsony előtt megkapják, és ha marad pénz, és azt nem kell másra költeni, akkor a juttatás másik felére visszatérnek 2020 elején.

Az interjú felvétele után a polgármester próbálta finomítani a döntést, vasárnapi Facebook-bejegyzésében azt írta, egységesen mindenki 100 ezer forintot kap.

Ez a legalacsonyabb jövedelműeknek, akik nettó 100 ezer forint alatt keresnek, plusz pénzt jelent az eddigiekhez képest

– hangsúlyozta a polgármester, aki szerint ez egy szolidáris megoldás, mert azoknak juttat többet, akiknél a legnagyobb a szükség és eközben eleget tesz annak a felelősségnek is, mellyel a józsefvárosiak október 13-án megbízták őket. Kiemelte, hogy a józsefvárosi önkormányzat eddig az általa fenntartott oktatási, szociális és egészségügyi intézmények dolgozóinak jövedelmi differenciálás nélkül adott év végi juttatást, tehát volt, aki nettó 70 ezret kapott, volt, aki nettó 350 ezret.

Hozzászólások lezárva.