Egyre nehezebben jutnak lakáshoz az egyetemisták

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne – a teljesség igénye nélkül – jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2019-11-25 00:00:00

Kéthavi csökkenés után emelkedett a GKI konjunktúraindexe novemberben. A mutató azonban még nem érte el az év eleji csúcsot. Az üzleti várakozások javultak nagyobb mértékben, főként az iparban uralkodott optimista hangulat. Forgalomnövekedésre, a tavalyinál nagyobb bevételre számít a kereskedelmi szektor az év végi bevásárlási rohamban. A boltok több száz szezonális dolgozó bevonására készülnek a következő hetekben, de az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint az elmúlt időszak kétszámjegyű béremelései valamelyest enyhítették a munkaerőhiányt. A vártnál kevesebb, összesen 100 millió eurós büntetést kaptak a német autógyártók. A Volkswagennek, a BMW-nek, és a Daimlernek azért kell fizetnie, mert a cégek kartelezve vásároltak vas és acél termékeket, ami a bíróság szerint hátrányosan érintette a beszállítókat. Enyhén nőtt az eurozóna beszerzésimenedzser-indexe novemberben. A Markit szerint novemberben 46,6 pontra emelkedett a feldolgozóipari BMI, ami azonban továbbra is a zsugorodást jelző 50 pont alatt van. A csökkenés a szolgáltatóiparban is látható, ugyanis az erre vonatkozó mutató is esett, 51,5 pont lett. Változatlanul a lakossági fogyasztás húzza az európai gazdaságokat. Bár már 140 éves múltra tekint vissza az intézmény, mégis csak tíz éve kapott egyetemi rangot az Óbudai Egyetem. A Budapesti Műszaki Főiskola 2009 szeptemberében határozatban jelezte, hogy teljesítette az egyetem megnevezés törvényi kritériumait, majd az Országgyűlés november 23-án adta meg ezt a rangot az intézménynek. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

2019-11-25 06:35:00

Holló Klára, a St. Andrea étterem és Sky Bar marketing és kommunikációs igazgatója. A műsorvezető Kutasi Judit.

2019-11-25 18:05:00

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne – a teljesség igénye nélkül – jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2019-11-25 19:05:00

Hozzászólások lezárva.