Egymillió mérföldes akkumulátoron dolgozik a GM

Minderről az autógyártó ügyvezető alelnöke, Doug Parks beszélt egy online befektetői konferencián. Azt nem árulta el, hogy az új fejlesztés bemutatása mikor várható, de arról beszélt, hogy a vállalatnál jelenleg több csapat is dolgozik olyan megoldásokon, mint a szilárdtest akkumulátorok, az ultragyors töltők, illetve a kobaltot nem tartalmazó elektródok. Egy egymillió mérföld megtételét biztosító energiatároló egység nagy előrelépés lenne, mivel a mai technológiával készült akkumulátorok általában csak 100-200 ezer kilométert bírnak.

Ahogy arról az autopro.hu is hírt adott, a CATL kínai akkumulátorgyártóval a Tesla mérnökei is egy, milliónyi mérföld megtételét lehetővé tevő akkumulátoron dolgoznak.

Tervekben az újabb befektetések

A GM, valamint partnere, az LG Chem Ohio államban terveznek felépíteni egy akkumulátorgyárat egy 2,3 milliárd dolláros beruházás keretében. Az Ultium Cells LLC nevet viselő üzem az amerikai és a koreai fél vegyesvállalataként fog működni, a tereprendezési munkálatok pedig nemrég már kezdetüket is vették.

A Reuters cikkéből az is kiderül, hogy a két partner együttműködést folytat az akkumulátorok árának csökkentésének jegyében, emellett például annak is keresik a lehetőségét, hogy bányákba fektessenek vagy, hogy nyersanyag-feldolgozó üzemekkel alakítsanak ki kooperációt.

A GM 2025-re az Egyesült Államokban és Kínában évi egymillió elektromos járművet kíván értékesíteni. Céljának elérését mindenképpen segítené, ha olyan akkumulátorokkal kínálhatná autóit, melyek a mainál olcsóbbak, ugyanakkor az átlagosnál sokkal lassabban csökkenne kapacitásuk.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.