Egy vagyonba kerülhet az Apple headset – Origo

3000 dollárba kerül majd állítólag az AR/VR-világokra építő Apple headset.

Eredetileg 2017-ben röppent fel a pletyka, hogy az Apple egy olyan headseten dolgozik, ami a kiterjesztett valóságra (AR) épít. Azóta sem derült ki semmi konkrétum, pedig a pletykák folyamatosak. Most úgy néz ki, hogy talán jövőre megjelenik az Apple titokzatos újdonsága, a The Information erről beszélgetett egy jól értesült illetővel.

Forrás: the information

Ez a valaki elmondta, hogy nagyjából 3000 dollárba kerül majd a headset, és fejlett hardvert kap. Ezt Európában euróba kell átváltani, illetve az Apple árazási szokásai alapján általában ehhez még az ÁFA is hozzájön. Így a headset végül közel 1,4 millió forintba is kerülhet.

Mindezért állítólag LiDAR-szenzorokat, egyedi Apple chipet, két 8K-s kijelzőt, szemkövető technológiát kapunk. A LiDAR-szenzorok követik a fejmozgást és térképezik fel a szobát, az irányítás kézmozdulatokkal, szemkövetéssel és fizikai kapcsolóval történne. A headsetet kívülről szövet borítaná, és alapvetően a virtuális valóságra szabnák, AR-funkciókat csak korlátozottan kapna. Legkorábban 2022-ben debütálhat a termék.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.