Egy balatoni nyaraló felével gyarapodott Karácsony Gergely

Vett egy hétvégi házat Siófok-Sóstón tavaly Karácsony Gergely – derült ki Budapest főpolgármesterének az önkormányzat oldalán közzétett 2020-as vagyonnyilatkozatából.

A 37 négyzetméteres háznak, illetve a hozzá tartozó 189 négyzetméteres teleknek Karácsony felerészben a tulajdonosa. A Telex szerint a nyaralót hitelből vehette, mert 30 millió forintra nőtt a banki tartozása, ami eddig a tavaly közzétett vagyonnyilatkozat szerint csak 19 millió volt. Egy magánszemélynek is tartozik a főpolgármester, mintegy 3,7 millió forinttal.

Nem csupán az adóssága nőtt Karácsony Gergelynek: 1,8 millió forintra emelkedett a lakás-takarékpénztári megtakarítása.

Ezen kívül nincs változás Karácsonynál, ugyanúgy egy XIV. kerületi, 444 négyzetméteres telken álló, 115 négyzetméteres ház felének a gazdája, mint korábban. Nincsen autója, vagy nagy értékű műtárgya sem. A fizetése éppen annyi, amennyit a Fővárosi Közgyűlés meghatározott neki korábban: másfél millió forint.

Hétfőn hajnalban hozták nyilvánosságra az ország vezető politikusainak, parlamenti képviselőinek a vagyonnyilatkozatai. A hvg.hu összefoglalóját itt tudja elolvasni a bevallott vagyonokról:

Hozzászólások lezárva.