Dubajban terjeszkedne a Cruise

A dubaji hatóságok aláírtak egy megállapodást a Cruise-zal arról, hogy 2030-ig négyezer Cruise Origin járművet helyeznek forgalomba Dubajban. Ez lesz a Cruise első külföldi megrendelése, ugyanakkor ez ennél nem jelent többet, Dubaj nem szállt be a cégbe semmilyen módon.

Az üzletet az első olyan megállapodásnak nevezte Hamdan bin Mohammed sejk, amit egy kormány és egy autonóm járműveket fejlesztő cég kötött. A dubaji vezetés abban bízik, hogy az elektromos, autonóm járművek megjelenésével a közlekedés költségei és a balesetek száma is csökkenni fog – írja a Forbes.

Az egyik legnagyobb szereplő a robotaxik piacán

A Cruise 2020-ban, még a járvány kirobbanása előtt mutatta be az Origin nevű modelljét. Ez az autonóm jármű nem rendelkezik kormánykerékkel, pedálokkal és ablaktörlő-kapcsolóval sem, sőt, szinte semmi olyannal, amit egy hagyományos autóban megszoktunk. A modellt többek között a Honda és a GM mérnökeivel közösen fejlesztette a Cruise.

A vállalat tízmilliárd dolláros támogatást gyűjtött össze olyan cégektől, mint az említett Honda és GM, vagy éppen a Microsoft. A robotaxik és az autonóm járművek piacán a Cruise az egyik legnagyobb szereplő a Waymo és a Zoox mellett. Előbbi a Google, utóbbi az Amazon vállalkozása.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.