Döntött a hatóság: szabadon utazhatnak a beoltott emberek az Egyesült Államokban

Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

A szövetségi egészségügyi tisztviselők útmutatásukban engedélyezték a teljesen beoltott emberek utazását. A CDC azzal indokolja a mai döntését, hogy az eddigi oltások tapasztalatai elegendő bizonyítékot jelentenek a hatékonyságra.

A Washington Post tudósítása szerint a régóta várt útmutatás örvendetes hír azoknak, akik nagyobb szabadságot akarnak a családtagok meglátogatásához és egy év után először nyaralni szeretnének. A lépés várhatóan hozzájárul az utazási és légitársaságok fellendüléséhez is, hiszen a mai bejelentésig a tisztviselők a teljesen beoltott embereknek sem ajánlották az utazást.

Az ügynökség számos újonnan közzétett tanulmány alapján frissítette útmutatásait, amelyek a koronavírus elleni vakcinák hatékonyságáról kedvező képet festettek. a fertőzés és a vírus terjedése elleni védelemben, valamint az oltások gyors ütemét, amely ma már napi 3 millió embert érint.

A belföldi utazáshoz azoknak az embereknek, akiknek két hete túl vannak a második oltáson nem kell koronavírus-tesztet készíttetniük az utazások előtt és után, és utazás után sem kell karanténba vonulniuk. A többi ajánlott közegészségügyi intézkedést (például maszkok viselését repülőgépeken, buszokon, vonatokon és más tömegközlekedési eszközökön) továbbra is be kell tartaniuk. Nemzetközi utazáshoz a beoltott embereket nem kell tesztelni az utazásuk előtt, hacsak ezt a rendeltetési hely nem írja elő – áll az útmutatóban.

A CDC szerint az összes felnőtt közel 40 százaléka kapott legalább egy adag oltást, és 20% felett van a két oltást kapottak aránya. Az oltási program nagy tempóban halad, napi 3 millió ember kap vakcinát az Egyesült Államokban.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.