DAX-elemzés: folytatják a hétfői veszteségek ledolgozását a részvények

● Második napja emelkednek az európai piacok a hétfői zuhanás után

● A DAX (DE30) a 12.800 pontos területet teszteli

● Erősödnek az európai sportszergyártók az amerikai rivális kitűnő eredményjelentése nyomán

Magasabban nyitottak szerdán az európai piacok. A nyitás után a befektetők a szeptemberi BMI-adatok megjelenését várták, melyek vegyes képet mutattak: a termelési oldal erősödött, de a szolgáltatói szektor visszaesést mutatott. Az utóbbi ugyanakkor nem igazán okozhatott meglepetést, tekintve a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében újra bevezetett szigorításokat. Ahogy a vírus miatti aggodalom fokozódott a napokban, úgy került egyre nagyobb nyomás alá a szolgáltatói szektor. Ennek ellenére a piacok emelkednek, a DAX 1,8%-kal került feljebb, és más európai blue chip indexek is 2% körüli pluszban forognak.

A DAX (DE30) már második napja próbálja ledolgozni a legutóbbi esését, az index a ma reggeli nyitásnál felfelé áttörte az 50 napos mozgóátlag vonalát (lila vonal) és a 38,2%-os Fibo-visszatérési szinten is sikerült átjutnia, jelenleg a 12.800 pontos zónát teszteli. Ha megfordulna a hangulat, akkor az említett 50 napos mozgóátlag már rövidtávú támasznak tekinthető.

Az Adidas (ADS.DE) és a Puma SE (PUM.DE) európai sportszergyártók nagy emelkedést mutatnak ma, miután amerikai versenytársuk, a Nike a várakozásokat lényegesen meghaladó árbevételről és profitról számolt be tegnap. A Nike első pénzügyi negyedévére vonatkozó EPS-e, azaz egy részvényre jutó eredménye, több mint kétszerese lett az elemzői várakozásoknak. Az Adidas ma 6%-ot erősödött ennek hatására.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Adidas technikai elemzésével és további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával!

jQuery(document).ready(function($){ jQuery(“ul.tabs-nav”).tabs(“> .pane”); });

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 79%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások lezárva.