Csökkenti a Fiat 500 gyártási volumenét a gyártó

A tisztán elektromos Fiat 500-ast 2020 márciusában mutatta be a gyártó. Azóta két akkumulátorcsomaggal érhető el a modell, október óta Action névre hallgat az alapmodell, sőt, azóta egy egészen egyedi, három+egy ajtós megoldással szerelt kivitel is elérhető belőle – erről az autopro.hu is beszámolt.

Most az akkumulátorok alkatrészeinek ellátási akadozása miatt vissza kell vágni a Fiat 500-as gyártási volumenét. Az eddigi napi 300 helyett április 19-től minimum egy hétig csak napi 210 készül majd a modellből Torinóban.

Nem a kereslettel van a baj

Bár a fentieknél részletesebb információt nem tudni a Fiat problémájáról, azt az olasz fémipari munkások szakszervezete, a FIM is hangsúlyozta, hogy nem a kereslet csökkenése miatt kell kevesebb 500-ast gyártania a Fiatnak. Olaszországban egyébként is ez a modell az egyik legnépszerűbb autó.

A FIM közben arról is panaszkodott, hogy az októberben kölcsönzött munkaerőként felvett 160 dolgozó számára nincs elég munka a gyárban, ugyanis a 2021 elején beindított gyártás nem volt olyan robusztus, mint amire számítottak – írja az electrive.com.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.