Csökkent a Honda nyeresége

Közétett gyorsjelentésének adatai szerint a harmadik legnagyobb japán autógyártó adózás utáni nyeresége éves összevetésben 6,7 százalékkal, 196,5 milliárd jenre (1,8 milliárd dollárra) süllyedt július-szeptemberben. Negyedéves árbevétele 2,9 százalékkal, 3,7 ezer milliárd jenre (34 milliárd dollár) csökkent.

A vállalati eredményeket a kereslet nyomottsága miatt a devizaárfolyamok kedvezőtlen alakulása és az adóterhek növekedése is rontotta. A Honda immár azzal számol, hogy a dollár árfolyama éves átlagban 107 jen körül alakul, míg korábban 110 jennel számoltak.

Rontotta éves előrejelzését is

A vállalat minden soron rontotta éves előrejelzését a 2020 márciusával befejeződő pénzügyi évre.

Az értékesítésből származó várható éves bevétel értékét 5,3 százalékkal, az üzemi eredményét 5,0 százalékkal, az adózás előtti nyereségét pedig 7,6 százalékkal vették vissza. Az anyavállalat tulajdonosaira jutó tiszta nyereség 575 milliárd jen (5,2 milliárd dollár) lehet a korábban várt 645 milliárd jen (5,9 milliárd dollár), illetve az előző pénzügyi évben elért 610 milliárd jen helyett.

A Honda arra számít, hogy 4 millió 975 ezer jármű értékesít a folyó pénzügyi évben, míg korábban 5,11 millióval számolt.

Szerkezeti átalakítással fognak csökkenteni a költségeken

A Honda vezetői elismerték, hogy többet kell tenni a költségek csökkentéséért. Jelezték, hogy az ígért szerkezeti átalakítások folyamatban vannak.

A héten már közzétette vállalati beszámolóját az első számú japán autógyártó, a Toyota Motor, amely a jen dollár szembeni erősödésének dacára nyereségének és bevételeinek növekedéséről számolt be. A Nissan Motor a jövő héten hozza nyilvánosságra gyorsjelentését.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.