Csinált egy bővítményt az Apple a windowsos Chrome böngészőhöz, érdemes kipróbálni – hvg.hu

Azok a felhasználók, akik az Apple eszközein a Safarit, a windowsos számítógépen pedig a Chrome böngészőt használják, mostantól egyetlen gombnyomással szinkronizálhatják a két szoftverben tárolt jelszavaikat.

Különleges lépésre szánta el magát az Apple. A cupertinói vállalat elkészített egy bővítményt a Windowson futó Chrome böngészőhöz, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók hozzáférjenek és használják az iCloudban tárolt jelszavaikhoz.

A 9to5Google beszámolója szerint az iCloud-jelszavak nevű bővítmény lehetőséget ad arra, hogy azokat az erős jelszavakat, amiket a Safari böngészőben hoztunk létre és tároltunk el a rendszerben, azt a windowsos Chrome-ban is használhassuk.

Az újdonságot az iCloud Windows-verziójának 12.0-ás változatával adta ki az Apple, amely szolgáltatásai között már ott szerepel a “Jelszavak” opció. Erre nyomva egy üzenetet kap a felhasználó, ami jelzi, hogy a funkció használatához szükség van az iCloud-jelszavak bővítmény telepítésére.

A szoftver leírása szerint ha a felhasználó eleve erős jelszavakat generált a Safariban, akkor azok a Chrome-ban is biztonságos belépést biztosítanak majd. A szolgáltatás legjobb része, hogy kétirányú: azokat a belépési kódokat, amiket a windowsos gépen futó Chrome-ban tároltunk el, a Maceken, valamint az iPhone-okon és iPadeken futó Safarival is szinkronizálhatjuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.